Autor: CroExpress
Mogu li samo 4 implantata pomoći zamijeniti sve vaše zube u gornjoj ili donjoj čeljusti? Zahvaljujući napretku stomatologije, odgovor je da. Ne treba vam implantat za svaki zub koji nedostaje. Kako biste imali bolju kvalitetu života, sve što vam je potrebno su 4 precizno postavljena implantata u gornjoj ili donjoj čeljusti i zubni most koji je fiksno pričvršćen na ta 4 zubna implantata.  
Umjesto da živite s nelagodom i gnjavažom oko proteza, iz Štimac centra dentalne medicine iz Zagreba vam poručuju da se odlučite za all-on-4 metodu. Ovo je najefikasnije rješenje, a kao najveće prednosti su mu brzina i veća cjenovna isplativost od klasičnog protetskog i implantološkog zahvata. 
Što je zubni most na 4 implantata ili zubi u 24 sata?  
Zubni most na 4 implantata (All-on-4) je rješenje za osobe koje nemaju niti jedan zub ili su im zubi koje imaju predviđeni za vađenje. S obzirom na to da je implantat načinjen od titana, ima jedinstvenu sposobnost da se spoji s kosti i funkcionira kao njezin dio. Dakle, zubni implantat postaje dio čeljusti i služi kao dugotrajan temelj za vaše nove zube’, objašnjava doktor Filip Štimac, voditelj odjela oralne kirurgije u Štimac centru. 
Osim što su trajno fiksirani, implantati imaju još jednu važnu prednost: sprječavaju budući gubitak kosti u čeljusti. To pomaže održavanju mladenačke strukture lica i boljem oralnom zdravlju. No, možda je najveće iznenađenje koliko brzo all-on-4 metoda može promijeniti vaš život. 
Da, moguće je dobiti zube u 24 sata. Kombinirajući preciznu metodu all-on-4 sa stručnošću oralnih kirurga, u Štimac centru dobivate novi osmijeh u samo 24 sata. 
 Kod Mirele se pomoću all-on-4 metode riješila dugotrajna bezubost. Novi osmijeh vratio joj je nadu u novi život, ali i olakšao žvakanje i govor. 
Osjećaj kao kod prirodnih zubi 
Tim stručnjaka, laboratorijskih tehničara i vrhunska tehnologija nalaze se na jednom mjestu, u Štimac centru, i tako omogućuju brzinu, kvalitetu i stručan pristup. 
To potvrđuje i Certifikat sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001 koji svakome jamči da će dobiti zaista vrhunsku uslugu i pristup prema najvišim standardima. Kako nam objašnjava dr. Filip Štimac, all-on-4 metoda se izvodi uz upotrebu najmodernijeg implantološkog pristupa bez boli. Pomoću detaljne 3D dijagnostike prvo će se utvrditi gustoća i debljina kosti. 
Nakon ugradnje implantata, koja je brza i bezbolna, dobit ćete privremeni fiksni most na 4 implantata i napustit ćete Štimac centar s prirodnim, potpuno funkcionalnim zubima. I to sve u samo 24 sata! “Nakon samo 24 sata, vaš novi osmijeh izgledat će sjajno. 
Potrebno je neko vrijeme kako bi zubni implantati srasli s kosti. Kada se to dogodi, vratit ćete se u Štimac centar gdje će vam privremene fiksne zube zamijeniti trajnim fiksnim zubima. Osim dobre funkcionalnosti, dobit ćete vrlo lijep i pravilan zubni niz. Novi zubi omogućuju jednostavno održavanje oralne higijene, a osjećaj žvakanja je kao kod prirodnih zubi.”, zaključuje doktor Štimac. 

Ako želite saznati više o dentalnim implantatima i all-on-4 jedinstvenom pristupu liječenja bezubosti, jednostavno se naručite na pregled u Štimac centru dentalne medicine. To je najbolji način da saznate kako zubni implantati mogu promijeniti vaš život. Doktori iz Štimac centra su već godinama na popisu najboljih stomatologa u Hrvatskoj po izboru pacijenata i svakodnevno svoje znanje i stručnost koriste kako bi poboljšali živote svojih pacijenata. 
Za one koji žive izvan Domovine, Štimac centar osigurava besplatni paket usluga koji sadrži besplatan pregled i dijagnostiku, i besplatan smještaj u danima kada primate terapiju u centru. Promijenite život i osmijeh kod hrvatskih doktora, u srcu Hrvatske, u Zagrebu.

Datum objave: 04.06.2019.