Autor: CroExpress/PR
Strah je jedna od pet prirodnih ljudskih emocija! Stara, dobra narodna poslovica kaže: dobar je strah, tko ga ima! Pozivajući na oprez, poruka ove poslovice uči nas strpljenju, promišljanju i poniznosti, osobito prema prirodnim silama i svemu onome što nam je novo i nepoznato. Budući da smo svi rođeni sa strahom od pada i strahom od buke, to znači da su ostali strahovi posljedica naših uglavnom negativnih iskustava ili, jednostavno, neznanja.  
Svi mi nosimo neke vlastite usvojene strahove! Ova negativna emocija posljedica je ružnih, teških misli koje su nam se često neopazice nametnule, upravljajući cijelim našim bićem. U nekom životnom trenutku, strah postaje sve mračnija sjena koja nas pritišće i tjera da pokleknemo. Na neke od nas strah osobito snažno utječe, pretvarajući nam život u česte, neizdržive epizode panike.
Naše iskustvo govori da se mnogi pacijenti ne odlučuju podvrgnuti oralnokirurškom zahvatu (implantaciji ili vađenju zuba) upravo zbog straha od boli kojem se jednostavno ne mogu suprotstaviti. Istovremeno su svjesni kako je medicinski zahvat za njih najbolje rješenje.  
Zbog toga smo u Poliklinici Breyer, zajedno s našim pacijentima, odlučili pobijediti sve strahove u vezi s oralnokirurškim zahvatima, uvođenjem PRF metode.

Što je PRF metoda?
PRF metoda pomaže tijelu da se lakše i brže regenerira na potpuno siguran, prirodan i bezopasan način. Krv koju izvadimo iz vaše ruke obrađujemo u centrifugi. Tijekom toga postupka, uređaj razdvaja crveni dio od bijeloga dijela krvi, nakon čega dobijemo plazmu i fibrin. Upravo plazma i fibrin omogućuju ubrzano cijeljenje rana. Ukratko, PRF je lijek koji nosimo u sebi.
Koje su prednosti korištenja PRF metode?
• ubrzava proces prihvaćanja implantata,
• smanjuje bol nakon operativnih zahvata,
• smanjuje oteklinu,
• poboljšava kvalitetu kosti,
• smanjuje rizik od mogućih komplikacija.
Kada se koristi PRF?
PRF metoda koristi se u slučajevima:
• augmentacije tj. nadogradnje kosti u vilici (priprema za ugradnju implantata kad kosti nema dovoljno),
• sinus lifta (podizanje sinusa prije implantacije kad kosti nema dovoljno),
• liječenja komplikacija uzrokovanih upalom tkiva oko implantata,
• parodontoloških intervencija (sanacija dubokih „džepova“),
• otežanih cijeljenja u ustima,
• vađenja zuba,
• estetske kirurgije lica jer sadrži prirodne filere (plazmu).
Je li PRF metoda sigurna?
Naše tijelo ima prirodnu sposobnost samoizlječenja, a PRF metodom tu moć još više povećavamo. Kao što smo opisali, ova metoda je potpuno bezopasna jer koristi isključivo prirodni materijal, vašu krv, bez ikakvih dodataka. Stoga je odbacivanje materijala 0 postotno, a zadovoljstvo vašeg tijela 100 postotno. 
U kojoj mjeri osoblje treba biti educirano za primjenu PRF metode?
Najvažnije pravilo Poliklinike Breyer je: naši pacijenti zaslužuju najbolje! Upravo zbog toga naše osoblje je educirano u ordinacijama najboljih svjetskih stručnjaka, pa tako i u primjeni PRF metode. Uspješna edukacija, tečajevi i diplome kod izumitelja PRF metode, dr. Josepha Choukrouna, dokaz su vrhunske stručnosti naših liječnika.

2PRF – lijek koji nosimo u sebi

U posljednje vrijeme PRF se koristi prilikom naprednijih stomatoloških zahvata u svrhu boljeg zarastanja kostiju i mekih tkiva, te služi kao idealna priprema za oralnokirurške zahvate koji prethode implantatima. PRF metoda posebno olakšava i skraćuje oporavak nakon opsežnije terapije, kao što je All-On-4 ORIGINAL.

all-on-4-original-nobel-biocare-krankenkasse-gif

Svjesni smo da je strah kojeg već dugo osjećate, zapravo veliki kamen spoticanja zbog kojeg ste upravo sebe i zdravlje svojih zuba stavljali na posljednje mjesto. Potpuno vas razumijemo jer je strah jedna od najljudskijih emocija! Međutim, vi ste važniji i veći od straha jer imate dovoljno hrabrosti suočiti se s tom golemom sjenom. Preuzmite rizik, pobijedite strah i promijenite svoj život nabolje. 
Primjena najsuvremenijih tehnologija i visoko kvalitetnih materijala, te znanje, iskustvo i vrhunska stručnost osoblja u Poliklinici Breyer, jamstvo su ispunjenja svih vaših očekivanja. Zajedno ćemo kreirali savršen osmijeh koji će vam biti vjeran suputnik i kojeg ćete s ponosom, zasluženo nositi.
Dopustite da budemo vaš savjetnik za najbolji odabir! Rezervirajte neobvezujući pregled u Stomatološkoj Poliklinici Breyer, pozivom na broj 00385995155111 ili nas kontaktirajte putem Facebook messengera. Rado ćemo vas voditi na putu do novog osmijeha!

Datum objave: 08.04.2019.