CroExpress

Vijence su na Grobnici narodnih heroja te na Partizanskom groblju položili izaslanik predsjednika Republike Orsat Miljenić te u ime Vlade ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.
Pred Grobnicom narodnih heroja na Mirogoju vijence je položilo i zapalilo svijeće i izaslanstvo Restart koalicije na čelu s predsjednicima stranaka članica te koalicije i kandidatima iz I. izborne jedinice.

U povodu Dana antifašističke borbe i Dana pobjede izaslanstva SABA RH i njegovih udruga položili su cvijeće na Grobnici narodnih heroja i na Partizanskom groblju te na Spomen području Dotrščina.
Na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, u parku dr. Franje Tuđmana u Sisku, svijeće je zapalila delegacija predvođena državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede Tugomirom Majdakom.
Dan antifašističke borbe slavi se kao državni praznik u Republici Hrvatskoj od 1991. godine. Spomen je to na dan 22. lipnja 1941. godine kada je osnovan Prvi sisački partizanski odred u okupiranoj Jugoslaviji, u šumi Brezovica pokraj Siska.

Grupa sisačkih članova Komunističke partije Jugoslavije i skojevaca sastala se u obližnjoj šumi Brezovici gdje je formirala Prvi sisački partizanski odred. U odredu je bilo 77 partizana, a na isti dan kad je odred osnovan, Njemačka je pod Hitlerovom palicom napala Sovjetski savez.

Svake godine 22. lipnja visoki državni dužnosnici posjećuju spomen-park Brezovicu kako bi položili vijence i održali govor u spomen na dan osnivanja prvog partizanskog odreda.

Upaljene svijeće u čast branitelja Siska ????️

#dostojanstvobraniteljima #sigurnahrvatska????????Objavljuje Tugomir MajdakNedjelja, 21. lipnja 2020.

Datum objave: 21.06.2020.