PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

03.06.2020
tekst
tekst

Zanimljivosti

(KOMENTAR) POVJESNIČARKA VLATKA VUKELIĆ O IZBORIMA UNUTAR HDZ-A 'Dr. Tomasović primjer je hrvatskog intelektualca jasne svjetonazorske i političke orijentacije'

foto:  HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Mogla bih sada možda i zacviljeti jer je ovaj čovjek ušao u HDZ, no kao netko tko poštuje strukturu i fuziju grupe, jasan mi je u motivaciji, kaže Vukelić.

Br. pregleda: 1686

Autor: CroExpress/A.R.

Pitali smo jednu od najviđenijih intelektualki s desnog političkog spektra u Hrvatskoj, doc. dr. sc. Vlatku Vukelić, autoricu više znanstvenih radova o hrvatskoj povijesti i profesoricu na Fakultetu Hrvatskih studija u Zagrebu da nam da svoje viđenje i komentar unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

'Čini se kako će najneizvjesnija utrka za političke funkcije unutar HDZ-a biti ona za potpredsjednike te stranke. Naime, valjanu kandidaturu/potpise za potpredsjednika HDZ-a predali su Zdravka Bušić, Branko Bačić, Ivan Anušić, Oleg Butković, Davor Ivo Stier, Milijan Brkić, Tomislav Tolušić, Ivan Kujundžić te Hrvoje Tomasović. Jedan dio političkih veterana, preletača i mamaca. Znam da nije na meni komentirati ovo, jer je to unutarstranačko pitanje, no kandidatura Hrvoja Tomasovića možda mi daje legitimitet progovoriti i o ovoj političkoj stvarnosti.

Dr. Tomasović primjer je hrvatskog intelektualca jasne svjetonazorske i političke orijentacije koji je, baš poput mene, 'treći put' tražio svijećom kroz čudan prostor imaginarnih kirurškog dvorana u kojem tehničko i pomoćno osoblje nakon 10 godina radnoga staža pomisli da i ono može operirati pacijente. Pa uzmu skalpel, ubiju bolesnika i presele u drugu bolnicu u kojoj učine isto.

Zdrava hijerarhija ključ je zdravog razvoja svih institucija, pa i političkih stranaka te stoga pozdravljam ovaj samostalni ne frakcijski pohod na neku od funkcija. Prije svega dr. Tomasović šalje poruku kako ga plemenske čerge ne zanimaju, ali i da je zainteresirana strana. Mogla bih sada možda i zacviljeti jer je ovaj čovjek ušao u HDZ, no kao netko tko poštuje strukturu i fuziju grupe, jasan mi je u motivaciji. Ostvarenje cilja bila bi snažna poruka o promjeni HDZ-a iznutra. Na kraju, to i jest jedino važno', kaže Vukelić.

Slažete li se?

Objavljuje CroExpressPetak, 6. ožujka 2020.

06.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.