Autor: CroExpress/PR

U Crikvenici je započelo uzbudljivo “peto godišnje doba”. Rivijera se pretvorila u pozornicu na otvorenom, gdje vladaju kreativne maske, smijeh, pjesma i ples. Meštar crikveničkih maškara Damir Benić ovoga je vikenda preuzeo gradski ključ iz ruku gradonačelnika Damira Rukavine i podignuo zastavu maškarana koja će se vijoriti sve do 26. veljače do kada traje najzabavniji program u godini.

U ovo se vrijeme tradicionalno održavaju i razna sportsko-rekreativna događanja, ističu organizatori, sva tematski posvećena maškarama. Tako će se 18. siječnja poslijepodne u crikveničkoj sportskoj dvorani održati Otvoreni maškarani pikado turnir, a 25. siječnja će na trgu u centru grada maškarane ekipe kuhati gulaš u sklopu Humanitarnoga maškaranoga kotlića kojeg organizira Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske. Nakon dana posvećenih zaljubljenima, 15. veljače će prigodno u jutarnjim satima biti organizirana maškarana šetnja po Kotoru. Slijedi Maškarani boćarski turnir i druženje u Gornjem kraju 22. veljače.

Crikvenički će hotel “International” biti mjesto zabavnih nedjeljnih poslijepodnevnih čajanki uz tombolu (19. siječnja, 2. i 16. veljače). Ovogodišnje Maškare donose još zanimljivih novosti. Za početak, dvije će subotnje večeri u gradskoj dvorani biti još uzbudljivije uz plesne atrakcije: 18. siječnja zakazan je plesni program Samba mania, a 15. veljače Orijentalni ples.

Subotnje maškarane zabave u Gradskoj sportskoj dvorani privlače brojne posjetitelje pa svakako na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na plesnome podiju. Maškarani posjetitelji ne plaćaju ulaz, a također i svi neomaškarani, koji dođu prije 21 h. Za sjajnu atmosferu, pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati i ove će godine biti zaduženi muzički sastav Point i sjajni glazbeni gosti. Prva je energična Indira Forza, i to 18. siječnja. Maškarani i nemaškarani posjetitelji će se ludo zabavljati i subotama nakon toga, jer na maškaranu pozornicu stižu i ostala draga glazbena lica – “Koktelsi” (25. siječnja), Jole (1. veljače), Maja Šuput (8. veljače) te “Gazde” (15. veljače).
972bf326cd.jpg Dvije tradicionalne velike povorke, Dječja maškarana povorka i Velika maškarana povorka održat će se 26. siječnja, a čitanjem duhovite šentence, teksta koji opisuje događanja u protekloj godini, 26. će veljače započeti simbolično suđenje lutku mesopustu, krivcu za sve nedaće i teške dane, koji će u konačnici biti spaljen i porinut u more.

Datum objave: 13.01.2020.