PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.08.2020
tekst
tekst

Zanimljivosti

TRGOVINA U KOJOJ NEĆETE ČUTI MODERNE BOŽIĆNE PJESME Šefica ih zabranila zbog zdravlja zaposlenika

Foto: Pixabay/ralfor

Foto: Pixabay/ralfor

Ne želi pokvariti blagdane svojim zaposlenicima.

Br. pregleda: 1760

Autor: CroExpress/Hina

Britanski dućan The York Gin odlučio je zabraniti moderne božićne hitove u prostorima trgovine zbog moralnog dobra svojih zaposlenika.

Voditeljica trgovine Emma Godivala pojasnila je kako smatra da bi moderni božićni hitovi mogli pokvariti blagdane zaposlenima jer bi ih se prisililo da ih tijekom radnog vremena slušaju svakodnevno i po osam sati. Godivala dodaje kako vjeruje da će i kupci s radošću pozdraviti promjenu, osobito s obzirom na to da je većina trgovaca u dućanima već počela puštati uobičajene božićne hitove, pišu britanski mediji. Kaže i kako joj se čini da takva moderna glazba ni u kojem slučaju nije prikladna za trgovinu smještenu u zgradi iz 16. stoljeća iz doba Tudora. 

'Bez sumnje, Božić nam je svima drag, ali moderne božićne hitove ne kanimo puštati u ovome prostoru', kazala je Godivala. 'Malo smo eksperimentirali. Isprobali smo razne glazbene žanrove i shvatili da nam odgovara sve snimljeno do šezdesetih godina prošlog stoljeća. Dakle, sve ostalo je zabranjeno. A osoblje je vrlo sretno zbog takve odluke. Rekli su mi da su njihovi kolege iz ostalih trgovina već 'poludjeli' zbog istih božićnih hitova koji se 'vrte' bez prestanka', pojasnila je šefica. 'No izuzetak bi bio kad bi se u našem dućanu pojavila, primjerice, Mariah (Carrey). Tada bismo napravili iznimku, zanemarili zabranu i nakratko pustili - All I Want For Christmas is You. Ali to ne znači da će u dućanu izostati božićno ozračje. Puštat ćemo glazbu iz 'Orašara', božićne klasike koje izvode Bing Crosby, Frank Sinatra i Ella Fitzgerald', kazala je. 'U svakom slučaju popis pjesama za reprodukciju dovoljno je dugačak da nitko ne čuje istu božićnu pjesmu češće od dvaput tjedno', zaključila je Godivala.

12.11.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.