PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.08.2020
tekst
tekst

Zanimljivosti

NESLAVNA AVANTURA DVOJICE HRVATA Krenuli ribariti pa zaspali u brodu koji je na kraju potonuo, plivali tri sata do Italije

Foto: piqsels

Foto: piqsels

Pronašao ih vlasnik kafića.

Br. pregleda: 1489

Autor: CroExpress

Dvojica mladića, 27 i 29 godina, krenula su prošle subote s Lošinja brodom u ribarenje. U jednom su trenutku na svom brodu uključili autopilot i zaspali. Oko 4:30 probudio ih je zvuk snažnog udara, piše talijanski portal Corriere Adriatico.

Mladići su ubrzo shvatili da voda počinje ulaziti u brod te da je počeo tonuti, pa su skočili u more i počeli plivati prema obali. Tri sata kasnije stigli su do obale, no na talijanskoj strani Jadrana.

'Došao sam otvoriti kafić u 7 ujutro i tada sam ih ugledao. Mislio sam da je riječ o lokalnim ribarima, no kada sam pogledao malo bolje, vidio sam da na sebi imaju samo donje rublje i čarape', rekao je Andrea Di Maggio, vlasnik kafića na plaži Torrette u mjestu Fano.

Srećom, nisu ozlijeđeni. 'Dao sam im obojici da popiju nešto toplo, ali i cigarete koje su odmah tražili', dodao je Di Maggio.

Nakon što su malo došli k sebi, pokušali su objasniti što se zapravo dogodilo. S nekoliko riječi na talijanskom jeziku i gestikulacijama uspjeli su ispričati da je najprije zaspao jedan od njih, a nakon što je uključio autopilot, zaspao je i drugi. Obojicu su pregledali liječnici Hitne pomoći i ustanovili da, srećom, nisu ozlijeđeni. Kako piše talijanski medij, bit će pokrenuta istraga, a područje na kojem su se, nekoliko sati nakon što su mladići doplivali do obale, pojavili ostaci njihova broda, osiguravala je talijanska obalna straža.

Ronioci talijanske mornarice zaključili su da nije došlo do onečišćenja mora, a brod je izvučen i prebačen u luku Fano.

04.10.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.