PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

28.01.2020
tekst
tekst

Zanimljivosti

KOMENTAR NA IZJAVU KINESKINJE XIULING ZHANG NA FACEBOOKU 'Vi Hrvati, trebate razmišljati o tome kako zaraditi novac'

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Svojim postom 'U 2017. godini bilo je 130 milijuna kineskih odlaznih turista, trošeći 258 milijardi dolara godišnje!, izrazila je veliko razočarenje Zhang na svom porfilu na Facbooku.

Br. pregleda: 1270

Autor: CroExpress/Damir Lacković

Još je u komentarima dodala kako Hrvatska ima jedinstvene turističke resurse, da Kinezi vole putovati, i troše puno novca na putovanjima, ali ljudi im se smiju i ne vide neku ekonomsku vrijednost. Hrvati su slični kao u onoj (navodno) kineskoj izreci: jedan Kinez - samoća, dva Kineza - par, tri Kineza - problem.'

Nemam na ovo što dodati. Zaista je tako. Kineski turisti putuju cijelu godinu.

U svojim apartmanima sam imao goste iz SAD, Kanade, cijele EU, Rusije, Kazahstana, Ukraine, Turske.

Drago mi je što sam ove godine Xiuling uputio u neke kulturne i povijesne znamenitosti Hrvatske. Znam da joj se jako dopala priča o našoj legendarnoj Mili Gojsalić. A nadam se da se ta priča dopala i turistima koje je vodila uz našu obalu.

Usporedbe radi, Hrvatsku godišnje posjeti nešto manje od 20 milijuna turista. Kad bi od 130 milijuna turista samo 5% od te brojke kineskih turista posjetilo Hrvatsku, bilo bi to još 6.5 milijuna više.

Upravo razmišljam o kupnji dva luksuzna putnička kombi vozila za transfere i izlete. Kineski znam tek dvadesetak riječi i desetak znakova, ali se ne bojim. Xiuling Zhang mi je uvijek pri ruci.
07.09.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.