Autor: CroExpress/PR

Mjesec je to u kojemu ovo dražesno primorsko mjesto slavi sv. Jakova, svoga zaštitnika. Sve do 27. srpnja uživat ćemo u zanimljivom programu zabavnog, kulturnog, sportskog i vjerskog karaktera.
Program su 18. srpnja otvorili svojim nastupom na rivi Mulina Medea Market Sindik i Mateo Žmak. Najljepši su uvod u proslavu „Jakovlje“ mnogima omiljena Jakovarska vesla, natjecanje u veslanju koje će u subotu, 20. srpnja donijeti puno adrenalina, smijeha i zabave na moru i na kopnu.

Središnji dio proslave odvija se na sam dan obilježavanja svetoga Jakova, u četvrtak, 25. srpnja, kada u 9 sati s Rive Muline kreće tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova po mjestu. Poseban je to doživljaj za djecu i odrasle, koji svake godine pobudi i veliku pažnju gostiju. Nakon toga će se održati svečana sveta misa u ugodnom okruženju ispred crkve sv. Jakova.

Slavlje se nastavlja u petak, 26. srpnja, kada će posebno veseli biti ljubitelji klapske pjesme. Toga će dana u 20 h u uvali Grabrovi početi zabava i fešta, a nastupat će mnogima omiljena Klapa ‘Intrade’ i Tamburaški sastav ‘Baruffa’. Uz pjesmu, ples, odlično društvo i ukusnu hranu začas će doći ponoć, kad će ovu romantičnu uvalu obasjati treptava svjetla vatrometa.

Dan nakon toga, 27. srpnja, će se s početkom u 17 h na boćalištu ‘Sveti Jakov’ održati Tradicionalni međunarodni boćarski turnir ‘Jakovlja 2019.’, čime će se zaokružiti događanja u sklopu ovogodišnje manifestacije.
c2cb25852f.jpg

Mali podsjetnik za kraj: Jadranovo, ‘Jakovlja 2019.’, raznovrsna događanja i zabava za sve generacije do 27. srpnja. Uživat ćete, dobrodošli!
Organizatori:
Grad Crikvenica, Mjesni odbor Jadranovo, Turistička zajednica Grada Crikvenice, KUD ‘Martin Matetić’, Boćarski klub ‘Sveti Jakov’, Županijska lučka uprava Crikvenica, ŠRD ‘Tunera’, Župa Sv. Jakova apostola Jadranovo, ‘Ekskluziva’ d.o.o., STK ‘Sveti Jakov’, ‘Eko-Murvica’ d.o.o., DVD ‘Crikvenica’

Datum objave: 21.07.2019.