Autor: CroExpress/HRT
Glamping – luksuzno kampiranje novost je u Hrvatskoj ponudi, a Plitvice resort nudi jedinstveni smještaj u kućicama u krošnji – suživot s prirodom uz sam park prirode Plitvička jezera. Projekt je sufinancirala agencija HAMAG BICRO nepovratnim sredstvima Europske unije, javlja HRT.  
‘Plitvice Holiday Resort je turističko naselje i kamp s 4 zvjezdice, u turističkom naselju imamo 37 smještajnih jedinica sa 68 ležajeva, a u kampu 120 plus 10 mobilnih kućica, i 6 indijanskih tipi šatora’, istaknuo je direktor ‘Plitvice Holiday Resort’ Damir Stanišić. Najzanimljivije su inovativne kućice u krošnji. 
Ima ih pet i nalaze se na tri razine. Dnevna zona kroz golemu staklenu stijenu ima prekrasan pogled. Osim što su kućice lijepo uklopljene u prirodu, osmišljene su tako da je u njima iskorišten svaki centimetar prostora. 
Kako bi se sačuvala šuma, kućice su izgrađene u tvornici pa su naknadno montirate na stupove, što nije bio nimalo lak zadatak. Dio stabala koji je srušen, pretvoren je u zanimljive skulpture rukom i motornom pilom lokalnog umjetnika.  
Ovo je jedan od najstarijih kampova u kontinentalnoj Hrvatskoj, radi od 1968. godine. Bio je u okupiranom području i devastiran tijekom Domovinskog rata
Danas, djeca u njemu igraju mini-golf u sportskoj zoni.
Samozatajnim vlasnicima tvrtke za papirnu galanteriju ‘Rotoplast’ iz Svete Nedjelje, koji su na listi najbogatijih Hrvata, ali se ne pojavljuju u javnosti, ovo je bila prva investicija u turizmu. Nakon preuzimanja vlasništva nad kampom od lokalne samouprave, uložili su 12 milijuna kuna vlastitog novca, a 6 milijuna nepovratnih sredstava iz europskih fondova putem državne agencije HAMAG BICRO.  
Bude li sve po planu, investicija bi se trebala isplatiti kroz deset godina. Inovativnost kućica u krošnjama donijela je cijelom kampu medijsku promidžbu, reportaže su objavljene i u britanskom izdanju VOGUE-a, u američkom FORBES-u i portalu ‘Place To Go’. Do polovice godine bilo je gotovo 14 tisuća gostiju iz 54 države, no unatoč tome i pomalo iznenađujuće, većina ih je bila iz Hrvatske.

Datum objave: 18.07.2019.