PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

12.07.2020
tekst
tekst

Zanimljivosti

OLIVIA, SOPHIA, MUHAMMAD, OLIVER... Ovo su najpopularnija imena za bebe u prvoj polovici 2019. godine

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Zanimljivi odabiri.

Autor: CroExpress

Portal BabyCenter sastavio je listu najpopularnijih imena za bebe u prvoj polovici 2019. godine. Analizirali su desetke tisuća registriranih imena za bebe na svojim stranicama u posljednjih šest mjeseci kako bi saznali što se roditeljima sviđa, prenosi Index.

Otkrili su neke prilično zanimljive trendove. Naime, zaključuju da Brexit ima itekako važan utjecaj na potomke jer su roditelji u Velikoj Britaniji najčešće birali 'jaka i stabilna' imena kao što su Jason, John, Hannah i Emma. 

Popularnost imena David je također u porastu, kao i Grete među djevojčicama. Zabilježen je i povećan interes za imena povezana s prirodom, poput Ivy

Unatoč trendovima, imena koja prema popularnosti zauzimaju prva mjesta nisu veliko iznenađenje. U 2018. najpopularnija imena za djevojčice su bila Sophia, Olivia i Emma, od kojih su dva ostala među top tri i ove godine. 

Najpopularnija imena za djevojčice u 2019. su: Olivia, Sophia, Lily, Ava, Mia, Isla, Amelia, Freya, Isabella, Emily, Aria, Evie, Grace, Isabelle, Ella, Ivy, Sophie, Willow, Charlotte i Elsie. 

Najpopularnija imena za dječake u 2019. su: Muhammad, Noah, George, Oliver, Charlie, Harry, Leo, Arthur, Jack, Freddie, Jaxon, Ethan, Jacob, Theo, Oscar, Alfie, Henry, Archie, Joshua i Thomas.

03.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.