Autor: CroExpress
Portal BabyCenter sastavio je listu najpopularnijih imena za bebe u prvoj polovici 2019. godine. Analizirali su desetke tisuća registriranih imena za bebe na svojim stranicama u posljednjih šest mjeseci kako bi saznali što se roditeljima sviđa, prenosi Index.
Otkrili su neke prilično zanimljive trendove. Naime, zaključuju da Brexit ima itekako važan utjecaj na potomke jer su roditelji u Velikoj Britaniji najčešće birali ‘jaka i stabilna’ imena kao što su Jason, John, Hannah i Emma. 
Popularnost imena David je također u porastu, kao i Grete među djevojčicama. Zabilježen je i povećan interes za imena povezana s prirodom, poput Ivy
Unatoč trendovima, imena koja prema popularnosti zauzimaju prva mjesta nisu veliko iznenađenje. U 2018. najpopularnija imena za djevojčice su bila Sophia, Olivia i Emma, od kojih su dva ostala među top tri i ove godine. 
Najpopularnija imena za djevojčice u 2019. su: Olivia, Sophia, Lily, Ava, Mia, Isla, Amelia, Freya, Isabella, Emily, Aria, Evie, Grace, Isabelle, Ella, Ivy, Sophie, Willow, Charlotte i Elsie. 
Najpopularnija imena za dječake u 2019. su: Muhammad, Noah, George, Oliver, Charlie, Harry, Leo, Arthur, Jack, Freddie, Jaxon, Ethan, Jacob, Theo, Oscar, Alfie, Henry, Archie, Joshua i Thomas.

Datum objave: 03.07.2019.