PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

14.12.2019
tekst
tekst

Zanimljivosti

KOMENTAR DON ANĐELKA KAĆUNKA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI Politika (kao) slavi NEŠTO, a narod - NIŠTA...! Slave (tonu!) političari i biskupi zajedno!

Foto: Willy Stöwer/Wikipedia

Foto: Willy Stöwer/Wikipedia

Tzv. Dan državnosti - koji je pokopan 1.7.2013. 'aneksijom' EU - protječe negdjE U slavlju, a negdjE U 'obilježavanju'...

Autor: CroExpress/don Anđelko Kaćunko

Svugdje u protokolu je najprije uz neki spomenik polaganje vijenaca i prinošenje upaljenih svijeća za poginule..., a uglavnom u svim katedralama je i 'službena' odnosno protokolarna "misa za domovinu" (umjesto za narod!).

Plaćene uniformirane delegacije uglavnom ne ulaze na prostor GROBLJE - tamo odlazi NAROD, uporno i 'stabilno', stalnim nEUsporivim IZUMIRANJEM.

Na 'Titanicu' orkestar je svirao pjesmu 'Bliže o Bože moj', a na tonućem 'Crotitaniku 2019.' je u protokolu MPTova pjesma 'Dolazak Hrvata' - zapravo s istim značenjem: 'Eto nas, Bože, stižemo!'

Službeno, bit je u tome da slave (tonu!) političari i biskupi zajedno! A narod?

U narodu je bar netko svjestan Riječi Božje: 'Ako se NA ME ne oslonite, održat se NEĆETE!'

Dakle, umjesto bilo kakva slavlja ima smisla samo skrušeno moliti: 'Ustani, Gospode, smiluj se Sionu: vrijeme je da mu se smiluješ - sada je čas! Jer milo je slugama tvojim kamenje njegovo, žale ruševine njegove' (Psalam 102,14-15).

'Bezakonja naša protiv nas svjedoče, smiluj se, Gospode, rad' imena svoga! Jer otpadosmo od tebe, tebi sagriješismo, o nado Izraelova, spasitelju njegov u danima nevolje!' (Jeremija 36,7-8). Amen!

25.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.