Autor: CroExpress

Znate li da se u destinaciji Lika nalaze 3 od 8 nacionalnih parkova u Hrvatskoj, park Prirode Velebit kao najveće zaštićeno prirodno područje u Hrvatskoj, jedini pećinski park u svijetu te rodno mjesto jednog od najpoznatijih svjetskih genija – Nikole Tesle?

S obzirom da gotovo 60% površine destinacije Lika zaštićeno nekim oblikom zaštite prema Zakonu o zaštiti prirode, možemo reći da je destinacija Lika prava ekološka oaza.

Upravo zbog toga klaster radi na brendiranju destinacije zaštićenih prirodnih područja, što je ujedno i jedan od ciljeva formiranja zajedničke ulaznice destinacije Lika.

Zajednička ulaznica destinacije Lika formirana je u suradnji Klastera Lika Destination i atrakcija koje obuhvaća:
Nacionalni park Plitvička jezera, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Nacionalni park Paklenica, Park prirode Velebit, Baraćeve špilje, Pećinski park Grabovača, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda Otočac te Memorijalni centar ‘Nikola Tesla’ Smiljan.

Uzevši u obzir činjenicu da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10% svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, cilj je da taj veliki broj turista otkrije i ostale, manje poznate ali također atraktivne prirodne ljepote Like.

Zajedničku ulaznicu destinacije Lika moguće je kupiti u Nacionalnom parku Plitvička jezera ili online na stranici Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Cijena ulaznice je 350 kn za odrasle i 250 kn za djecu od 7 do 18 godina, što je ušteda od gotovo 50% jer kad biste karte kupovali pojedinačno platili biste ih 630 kn.

Kupljeni voucheri mogu se iskoristiti do 30. rujna ove godine.

Što sve uključuje ulaznica provjerite na poveznici – Lika Destination-Zajednička ulaznica destinacije Lika.

Datum objave: 25.06.2020.