Autor: CroExpress

Nakon završenog glasovanja za pet pjesama predloženih za hit lipnja, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale izbora za Cesaricu. U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: “Ae” u izvedbi Luke Nižetića i klape Kampanel, “Bijela jedra” grupe Pavel, “Mali krug velikih ljudi” koju izvodi Massimo, “Ne boj se” u izvedbi Marka Perkovića Thompsona te pjesma “Nije to vino” tamburaškog sastava Mejaši.

Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma “Ne boj se”, koju izvodi Marko Perković Thompson, a za koju glazbu i tekst potpisuje Ante Padovan.

“Pjesma je nastala prije godinu dana kao inspiracija životnih tema kojima sam često zaokupiran pa tako i u ovoj pjesmi koja opisuje stvarnost kojom smo svi kao narod okruženi i zaokupljeni, a to je odlazak naših mladih ljudi iz Domovine, odlazak s rodne grude negdje drugdje za nekakvim boljim i pravednijim životom. Htjeli smo skrenuti pažnju na važnost i samu potrebu ostanka u svojoj zemlji, ali i hrabrost koja je uvijek bila potrebna pa tako i danas kada se radi o smislu života i njegovim izazovima koji, nažalost, mogu biti puni nepravde, a koju upravo i danas proživljavamo. No, sve će nepravde jednom nestati, ostat će u pjesmi i priči, baš kao što kaže ova moja nova pjesma koja je puna optimizma i s kojom je bio cilj poslati jaku i pozitivnu poruku. A danas je pozitivnih poruka prijeko potrebno svima nama“, rekao je Marko.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Cesaricu bit će predstavljeno u ponedjeljak 10. kolovoza kada će započeti glasovanje za pjesme u konkurenciji za Hit srpnja.

Datum objave: 29.07.2020.