PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

12.07.2020
tekst
tekst

Zabava

(NJEMAČKA) ODRŽANA VELIKA FEŠTA DALMATINACA I NJIHOVIH PRIJATELJA U BADEN-WÜRTTEMBERGU Više od tisuću Hrvata pjevalo i plesalo uz Trio Gušt, Tomislava Bralića i Ninu Badrić

Foto: Nena Kieron

Foto: Nena Kieron

Večer za pamćenje.

Br. pregleda: 2885

CroExpress/Nena Kieron

Posebno svečano i veselo bilo je prošli vikend u prelijepoj dvorani 'Necker Forum'u Esslingenu, nedaleko Stuttgarta gdje su Hrvati svih generacija svečano proslavili jubilarnu, '10. Dalmatinsku večer' u organizaciji Udruge Dica Dalmacije na čelu s predsjednikom Ivanom Banovićem.

Bila je to večer za pamćenje koja je okupila više od tisuću Hrvata iz Dalmacije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i svih dijelova Njemačke gdje živi blizu pola milijuna Hrvata. Pjevalo se, plesalo i guštalo uz dalmatinske delicije i vino tijekom cijele noći.

Za ovu prigodu, organizirana je i tombola s vrijednim nagradama: izlet u Plitvica Selo, vikend u hotelu na Braču, dental paket s noćenjem u Solinu, zrakoplovna karta za Hrvatsku, večera za dvoje i još puno, puno dobrih poklona, od pršuta do Hajdukova dresa s potpisima igrača.

Kroz program i prezentaciju Dalmacije i cijele Hrvatske vodila je Edita Lučić Jelić iz Radio Dalmacije, koja je to vrhunski odradila.

Nakon uvodnog govora predsjednika Udruge Ivana Banovića i dopredsjednika Željka Grljušića zavladala je jedna ugodno svečana atmosfera, a gostima se prigodnim govorom obratila i konzulica Generalnog konzulata RH u Stuttgartu Lada Pleše, te između ostalog naglasila značaj nastave hrvatskog jezika i kulture u iseljeništvu.

I ovogodišnja 10. Dalmatinska večer je bila humanitarnog karaktera, jedan veliki dio sredstava odvojit će se za pomoć najpotrebnijima.

Za vrhunsku atmosferu u glazbenog djelu programa pobrinuli su se: Trio Gušt, Tomislav Bralić i klape Intrade, a vrhunac večeri je bila Nina Badrić. Trio Gušt, digao je publiku na noge svojim veselim hitovima: Crna mačka, U neveri sreće, E da mi je pamet sve’ca i još puno zabavnih hitova, uz koje se publika raspjevala.

Tomislav Bralić i klape Intrade zapjevali su već poznate hitove: Zora bila, Croatio iz duše te ljubim, Stina pradidova, Ne mogu te prestat jubit…

Kraljica Nina, dostojanstveno je na bini, osvojila srca muškog djela publike uz svoje balade: Dani i godine, Rekao si, Ratujem s tugom, Volim te volim , a prisjetila se i kolege Olivera Dragojevića i njegovih velikih hitova.

Ovako se pjevalo na Dalmatinskoj večeri u Esslingenu, nedaleko Stuttgarta :-)

Objavljuje CroExpressČetvrtak, 27. veljače 2020.

FOTOGALERIJA:

27.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.