PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.08.2020
tekst
tekst

Poslovne vijesti

POVEZIVANJE POLJOPRIVREDE I ETNO-GASTRONOMSKE PONUDE Predstavljanje hrvatske turističke ponude na međunarodnom sajmu 'Zeleni tjedan' u Berlinu

Foto: HTZ

Foto: HTZ

Br. pregleda: 2295

CroExpress/PR

Hrvatska turistička zajednica sudjeluje na međunarodnom sajmu 'Zeleni tjedan', vodećoj europskoj poljoprivrednoj manifestaciji, koja se održava u Berlinu od 17. do 26. siječnja. Riječ je o 85. izdanju sajma na kojem je zemlja partner Hrvatska te koji je ove godine okupio više od 1000 izlagača iz 60 zemalja koji će predstaviti više od 100 tisuća proizvoda iz Njemačke i svijeta.

'Predstavljanje na Zelenom tjednu u Berlinu iskoristit ćemo za dodatno povezivanje hrvatske poljoprivrede i naše bogate etno-gastronomske ponude sa turizam na nama tradicionalno najvažnijem njemačkom tržištu s kojeg smo u 2019. godini ostvarili rekordnih 3 milijuna turističkih dolazaka. Predstavit ćemo se pred više od 400 tisuća posjetitelja ovoga sajma te ih dodatno motivirati da i u ovoj godini Hrvatska bude njihova omiljena odmorišna destinacija', izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je siguran u pozitivne promotivne efekte zajedničkog predstavljanja hrvatske poljoprivrede i turizma.

Dodajmo kako je danas izložbeni prostor Hrvatske turističke zajednice obišao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uz prisustvo ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a na sajmu uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića sudjeluje i direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio te voditeljica ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić.

Hrvatsku poljoprivredu i gospodarstvo predstavlja pedesetak izlagača koji će sve posjetitelje sajma upoznati s okusima Hrvatske, odnosno gastronomskim delicijama poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda.

Tijekom sajma održat će se i 300 stručnih skupova predstavnika prehrambene industrije te velikih i malih dobavljača.

17.01.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.