PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.07.2020
tekst
tekst

Poslovne vijesti

U SVETOM MARTINU NA MURI Održana dvodnevna konferencija 'Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva 2019.' u organizaciji Ministarstva poljoprivrede

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Prezentacija Nacionalne strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja 2020. do 2030. godine održala se od 19. do 20. prosinca.

Br. pregleda: 2755

Autor: CroExpress

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Svetom Martinu na Muri sudjelovao je na konferenciji 'Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva' na kojoj je podijelio 6 ugovora predstavnicima Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Zadarske županije za projekte navodnjavanja.

Teme konferencije 'Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva' su financiranje poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027., strateška vizija razvoja poljoprivrede i ribarstva te digitalizacija sustava.

U pratnji predsjednika Vlade su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić.

'Strategija poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora ide u smjeru definiranja jasnih odgovora na stvarne potrebe hrvatske poljoprivrede vezano za prije svega poboljšanje produktivnosti, ali i povećanje proizvodnje hrane te konkurentnosti hrvatskih poljoprivrednika. Stavljamo naglasak na nacionalne prioritete u strateškoj viziji budućeg razvoja održive poljoprivrede, poštujući EU okvir te koristeći sve alate i prilike koje ovaj okvir omogućuje, kazao je državni tajnik Tugomir Majdak na konferenciji.20.12.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.