Autor: CroExpress

Tijekom ovog vikenda, 27. i 28. lipnja 2020. god. svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Popovače imat će jedinstvenu priliku besplatno zaroniti u sklopu projekta Pogled u plavo i uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja uz poštivanje epidemioloških mjera sigurnosti.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se na glavnom gradskom trgu, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače omogućiti će besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.

U suradnji s Agencijom Promocija ronjenja besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja te uz poštivanje svih epidemioloških mjera bit će omogućena 27. lipnja 2020. god. u periodu od 10:00h do 22:00h dok se probna ronjenja nastavljaju i 28. lipnja 2020. god. od 10:00h do 18:00h na glavnom gradskom trgu, Trg 2.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku zaroniti u montažni bazen te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja. Projekt se provodi u organizaciji Promocije ronjenja, Grada Popovače i Turističke zajednice grada Popovače te u suradnji s roniocima Nemo-Adria Rescue Teama.

U montažom bazenu projekta Pogled u plavo instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba bit će na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima Popovače koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Cilj projekta je osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Datum objave: 26.06.2020.