Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtva iz Domovinskog rata te misom u crkvi sv. Filipa i Jakova, u Vukovaru je u ponedjeljak obilježen Dan grada koji građani toga grada slave na blagdan nebeskih zaštitnika, sv. Filipa i Jakova.

„Ono što je pred nama je budućnost grada Vukovara – mjesto suradnje i zajedništva, okupljanja i sigurnog života. Vukovar je grad za mlade obitelji i one koji će svoju budućnost ostvariti u ovom gradu“, kazao je tom prigodom kandidat za gradonačelnika Nikola Mažar, koji je sa zamjenikom Krešimirom Ragužom, Damirom Dekanićem, kandidatom za župana, zamjenikom Franjom Oreškovićem, saborskom zastupnicom Marijanom Balić te kandidatima za gradsko vijeće grada Vukovara na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odao počast svim poginulim i nestalim braniteljima i njihovim obiteljima.

Podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijenac je položilo i svijeću upalilo i izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Strašno sam ponosan što Vukovar danas slavi Dan grada i 790 godina od kako je proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Vukovar je oduvijek bio grad otvoren za sve ljude dobre volje i to je i danas”, kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dodajući kako je najteže razdoblje za Vukovar bilo vrijeme Domovinskog rata i agresije u kojoj je Vukovar gotovo u potpunosti uništen.

Po njegovim riječima, uvijek će se osjećati posljedice ratnih događanja, ali to ne može i ne smije biti prepreka u izgradnju još boljeg Vukovara.

„Uzdignute glave s vedrim pogledom prema budućnosti nastavljamo graditi naš Vukovar i ja mu želim još puno ovakvih obljetnica, a svim Vukovarcima čestitam dan njihovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova“, poručio je Penava.   

Molitvu je na groblju predvodio te potom služio svetu misu u crkvi svetih Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova.

Popodne je predviđeno održavanje 3. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ na Otoku športova, a navečer koncert folklornog ansambla LADO.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 03.05.2021.