Autor: CroExpress/hina

Papa Franjo donirao je milijun eura za novu zakladu koja će pomagati Rimljanima pogođenima ekonomskom krizom uzrokovanom koronavirusom. Zakladom imena „Isus, božanski radnik“ upravljat će rimska filijala Caritasa, kršćanske zaklade, priopćila je u utorak Rimska biskupija.

Osim što je poglavar 1,3 milijardi katolika, Papa je i rimski biskup te je svoju donaciju dao u tom svojstvu. U pismu kardinalu Angelu De Donatisu koji upravlja Rimskom biskupijom u njegovo ime, papa Franjo rekao je kako bi sredstva trebala pomoći ljudima u financijskim problemima. Spomenuo je ljude s povremenim poslovima i privremenim ugovorima koji nisu produženi, stažiste, male poduzetnike, radnike u domaćinstvu i samozaposlene.

Istaknuo je da su mnogi od njih „majke i očevi koji muku muče da priskrbe hranu za svoju djecu“. Pozvao je javne institucije, svećenike i stanovnike da se pridruže ovoj humanitarnoj inicijativi. „Obraćam se dobrom srcu svih Rimljana“, poručio je. Kardinal De Donatis, koji je i sam prebolio koronavirus, kojim se zarazio krajem ožujka nakon čega je proveo 10 dana u bolnici, kazao je kako je „iznimno zahvalan“ papi Franji.

Datum objave: 10.06.2020.