Autor: CroExpress/hk

Imate li malo vremena za Boga? Imate li malo vremena za sebe i svoju obitelj? Ugasite televiziju, prestanite čitati silne poruke… Uzmite krunicu u ruke! Molimo s onom koja je naša nebeska Majka. U ovoj nevolji utecimo se njoj koja nas razumije, koja nas prati svojim majčinskim pogledom, koja nas neizmjerno voli!

Župa svetog Mirka iz zagrebačkih Šestina na svome YouTube kanalu svake će večeri u 21 sat prenositi molitvu krunice. Prilika je to da naše obitelji postanu kućne Crkve te na taj način u ovim teškim vremenima svjedoče ljepotu zajedništva.

“Sve ono što se događa u župi, sada se seli u obitelj. Obitelj postaje na neki način nositelj toga crkvenog zajedništva, crkvenog duha. Mislim da je to divna prigoda da nam i obitelji postanu svjesne onoga što jesu, jer jadna je Crkva bez obitelji. U tom kontekstu, Crkva je jača što ima više obitelji u kojima se odvija taj crkveni duh, duh molitve, duh sabranosti, duh čitanja Svetog Pisma. Duh svega onoga što Crkva nudi”, istaknuo je mons. Želimir Puljić u razgovoru za HKR.

Papa Franjo u ovim je teškim vremenima pozvao na molitvu krunice i stavio sve obitelji, bolesne i one koji skrbe za bolesne i tako riskiraju svoj život pod zaštitu Blažene Djevice Marije. “Sjajem obasjanom i preobraženom licu Isusa Krista i njegovu Srcu vodi nas Marija, Majka Božja, Zdravlje bolesnih, kojoj se obraćamo molitvom krunice pod ljubavlju ispunjenim pogledom svetog Josipa, čuvara Sveta obitelji i naših obitelji”, rekao je Papa.

https://www.youtube.com/watch?v=oXG7xVc4-bs

Datum objave: 31.03.2020.