Autor: CroExpress

Apostolska pokorničarna prošlog je tjedna izdala Dekret s posebnim uvjetima za dobivanje potpunog oprosta u kojem je navedena i krunica Božjeg Milosrđa. Potpuni oprost mogu dobiti svi vjernici koji ‘pohode Presveti Oltarski Sakrament, ili izvrše euharistijsko klanjanje, ili najmanje pola sata čitaju Sveti Pismo, ili izmole Svetu krunicu ili pobožnost Križnog puta ili Krunicu Božjeg Milosrđa da od Svemogućeg Boga izmole prestanak epidemije, ozdravljenje onima koji su njome pogođeni i vječno spasenje onima koje je Gospodin pozvao k sebi’, stoji u Dekretu.

Za dobivanje potpunog oprosta osoba se mora odreći svih grijeha, mora se ispovjediti, pričestiti i izmoliti molitve na nakanu Svetog Oca za što će u ovim izvanrednim okolnostima biti dovoljno imati nakanu to učiniti čim uvjeti to dopuste. Potpuni oprost pod posebnim uvjetima mogu dobiti i svi oboljeli od koronavirusa, kao i oni koji za njih skrbe. 

Kako moliti krunicu Božjeg milosrđa: 
Na prva tri zrnca: Oče naš, Zdravo Marijo i Vjerovanje.
Na velika zrnca: Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta.
Na mala zrnca: Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Završetak Krunice: Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu (3 X)!

Zaključna molitva: O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe! Marijo, Majko milosrđa, moli za nas! Isuse, uzdam se u tebe! (3X) Smiluj se nama i cijelomu svijetu, Gospodine!

Datum objave: 26.03.2020.