PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

Vjera

25. OŽUJKA - SLAVIMO NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO ILI BLAGOVIJEST Ovaj događaj je zauvijek preokrenuo sudbinu čovjeka i svijeta

Datum današnje svetkovine uvjetovan je datumom Božića.

Br. pregleda: 1105

CroExpress/fra Stjepan Ivan Horvat

Prisjećamo se trenutka kada je anđeo Gabriel došao u naizgled neznatni dom, naizgled neznatnoga mjestašca Nazaret, zabačene Galileje, jednoj naizgled običnoj djevojci i navijestio joj da će roditi Isusa. No ovo je događaj koji je odjeknuo nebom i zemljom i zauvijek preokrenuo sudbinu čovjeka i svijeta.

Mariju iznenađuje susret s anđelom, nije ga mogla očekivati i planirati i zbog toga ona biva smetena i zbunjena te pita anđela: 'Kako će to biti?' Anđeo joj ne govori o detaljima, ne raspravlja se ovdje o svemu što je čeka, a znamo da njezin život nije bio ni malo lak.

Anđeo ne daje Mariji vrijeme i rok da razmisli i odluči, ali joj govori da se ne mora bojati jer će Bog biti s njom. Mariji je to dovoljno i ona pristaje riječima: 'Evo službenice Gospodnje'.

Marija se sigurno puno puta u životu u svome srcu vraćala na ovaj susret s anđelom i riječi: 'Ne boj se Marijo', posebno u trenutcima koje u životu nije mogla razumjeti, koje su parale njezino majčinsko srce. Trenutcima kao što su nepravedna osuda, muka i smrt Isusova, no Marija je i tada ostala vjerna, ona je i tada 'samo' Službenica Gospodnja.

Hvala ti Majko na tvome DA!

25.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.