Autor: CroExpress/bozjemilosrdje.net

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa i ove se godine pridružuje brojnim gradovima diljem svijeta u ostvarenju međunarodne molitvene inicijative Iskra Milosrđa, molitvi krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova. Molitva će se kao i ranijih godina održati 28. rujna 2019. (subota) u 15 sati, na dan beatifikacije o. Mihaela Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske.

U molitvi na otvorenom sudjelovat će molitelji 21 hrvatskog grada (mjesta, općine) iz devet (nad)biskupija: Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske, Zadarske i Zagrebačke nadbiskupije te Dubrovačke, Porečke i Pulske, Požeške te Sisačke biskupije. Molitvi se pridružuju i Bosna i Hercegovina s tri lokacije u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji kao i Crna Gora, tj. gradić Sutomore iz Kotorske biskupije.

Popis lokacija potražite ovdje. 

U molitvu u čast Božjemu milosrđu uključene su među ostalima sljedeće nakane: za obraćenje grešnika, kao čin zadovoljštine za uvrede Bogu nanesene, za umiruće, za Svetu Crkvu, za Domovinu, za svećenike, redovnike i redovnice i nova sveta zvanja te za očuvanje dostojanstva obitelji po zagovoru svetaca Milosrđa – sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II., sv. Mihaela Sopoćka i blaženog Alojzija Stepinca. 

Datum objave: 19.09.2019.