Autor: CroExpres/Mario Žuvela

Bila krupna stvar ili sitnica takvim ljudima je svejedno, oni u svemu vide veliki problem. Ne samo da ga vide, nego i na vas žele prenijeti to svoje viđenje, to svoje doživljavanje, tu svoju turobnu fantaziju. Što god rekli ili učinili neće vas čuti ili primjetiti jer je njihov fokus na problem neizmjeran, oni će samo govoriti o njemu i ni o čemu drugome.
Najbolja terapija za mnoge životne probleme jest odmaknuti se od ljudi koji sve čemu se približe pretvaraju u problem. Jer zašto jednostavno kad može komplicirano? Zašto kraćim putem kada može dužim putem? Zašto se ne opterećivati kada se možeš opterećivati? I kao da podsvijesno na nekoj razini uživaju u onome što nije normalno i kao da im to postaje svakodnevna hrana za dušu koju truju svojim negativnim umom.

Ne trebaju vam takvi ljudi, ne treba vam drame u životu više nego što je već sada imate.
Nakon svake negativne misli trebate oporavak i zacijeljenje, trebate se baciti u svijet pozitivnosti i liječiti ono što je pošlo naopako. Ako i dalje ostajete hraniti svoj um tim otrovom sve je teže kasnije vratiti se u onaj iskonski svijet koji u kojemu je sreća i uspjeh svakom pojedincu prirodno stanje. Budite hrabri i mudri odmaknuti se od onoga što vas povrjeđuje.

Ostanite usredotočeni na svoje snove, i pronalazit ćete načine kako da dođete do njih, a nećete tražiti izlike zašto je to za vas nemoguća misija. Pustite ljude koji od svega prave problem, to je njihov problem. Imajte svoj pogled na svijet koji nije opterećen prognozama samozvanih stručnjaka i pesimista koji su izgubili svoj kompas. Kada se naučite odmaknuti od svega što vas nije vrijedno vidjet ćete da će vam na kraju ostati ono što zaslužujete, volite i trebate.

Datum objave: 09.09.2019.