Autor: CroExpress/fra Stjepan Ivan Horvat

Gospodine dolazim pred tebe sa svojim molitvama, molim te da mi moj dečko stalno iskazuje ljubav riječima i djelima jer mi je to jako potrebno, da me za sva moja slavlja razveseli sa nekim iznenađenjem, molim te da ima uvijek za mene vremena i da mi napravi web stranicu.

Molim te ne zaboravi na moj fakultet i molim te da i ja i dečko dobijemo državnu stipendiju. Molim te da nađem dobrog, mudrog, brižnog mentora za diplomski rad i da ga mogu dobro i brzo napisati, ali tako da mi moji kolege ne zavide, već da mi pomognu pri pisanju.

Molim te za stalnog ispovjednika i duhovnika koji će odgovarati uz moju duhovnost. Molim te za idealne uvjete u stanu gdje budem stanovala, za ozdravljenje od bolesti i da smršavim oko 10 kila radi zdravlja i da mogu zdravo spavati kako bi se moje misli i tijelo mogli dobro odmoriti i da bi se moje hormonalne reakcije naglog reagiranja smanjile.

Gospodine, ti znaš što mi ne dozvoljava normalno živjeti i što me spriječava da bi se još više brinula za sebe i svoj dom. Amen.

(Ovu molitvu citirao je jedan svećenik u propovijedi, i ona je stvarno napisana molitva jedne studentice)



Ponekad naša molitva izgleda kao diktiranje želja zlatnoj ribici.

Molitva je razgovor (u razgovoru obično govorimo i slušamo) s Bogom, ili samo bivanje s Bogom (kad nekog voliš, nije bitno što ćeš s njim raditi, važno je samo da ste zajedno), ili osluškivanje…
Mi ponekad, kao da dolazimo pred Boga s papirom na kojem su napisane naše želje i očekujemo da će se on potpisati na taj papir i reći nam: ‘Ok, sredit ću to!’.

Molitva bi ustvari trebala izgledati tako da mi pred Boga dođemo s praznim papirom na kojem je naš potpis i imati stav: ‘Evo Bože ti napiši što želiš od mene ja to potpisujem i potruditi ću se to ispuniti. Neka bude volja tvoja!’.

Datum objave: 20.08.2019.