Hrvatska reprezentacija u listopadu igra tri utakmice, najprije prijateljsku protiv Švicarske u srijedu te zatim u nedjelju utakmicu Lige nacija u Zagrebu protiv Švedske i Francuske u srijedu, 14. listopada, a izbornik Zlatko Dalić se nada da će Vatreni pobijediti barem jednu utakmicu da ostanu u elitnoj skupini.

“Važna nam je Liga nacija, da ostanemo u toj elitnoj skupini. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo bar jednu utakmicu”, naglasio je Zlatko Dalić. 

Švedska, prvi protivnik Vatrenih u nedjelju 11. listopada, nije loša momčad, smatra Dalić.

“To je agresivna momčad, imaju tvrd pristup, igraju 4-4-2,. izgubili su tijesno i od Portugalaca i od Francuza. Nisu bili loši i mi moramo biti jako oprezni”, naglasio je Dalić.

 Najavljujući utakmicu protiv Francuza 14. listopada, Dalić se osvrnuo na utakmice Lige nacija koje su igrane u rujnu i koje je Hrvatska izgubila (1-4 od Portugala i 2-4 od Francuske) 

“Dva teška poraza su iza nas, jako loša: Pristup je bio loš samo protiv Portugala, tu nismo bili dobro, naišli smo na puno jačeg protivnika koji je bio bolji u svim segmentima igre. Protiv Francuza smo bili bolji u svim segmentima igre, nismo trebali izgubiti”, rekao je Dalić.

“U prvih 43 minuta protiv Francuza to je bila sjajna utakmica, imali smo kontrolu cijele situacije na terenu, a onda nam se dogode dvije greške, nesmotrenost i primimo dva gola. I onda izjednačimo nakon čega dođu dva prekida i izgubimo tu utakmicu. U Zagrebu će biti drugačiji pristup”, dodao je Dalić, pozdravivši činjenicu da se utakmica igra u Zagrebu pred navijačima.

“Igramo u Zagrebu i pred svojom publikom, i iako je broj navijača ograničen svaka je podrška važna i značajana. Nogomet bez publike nema puno smisla”, ocijenio je.

“Veselim se toj utakmici, nadam se da možemo sve popraviti, da napravimo iskorak protiv Francuza. Oni jesu težak protivnik, svjetski prvaci, stalno smo s njima po igri u egalu, a uvijek izgubimo”, istaknuo je hrvatski izbornik. 

Dalić je pritom najavio da će se Milan Badelj ipak priključiti reprezentaciji, iako je prošli tjedan morao u obaveznu samoizolaciju, ali da je iz reprezentacije otpao Šime Vrsaljko koji se opet ozlijedio na treningu.

Osvrćući se na to da se u tjedan dana igraju tri utakmice, Dalić priznaje da neće biti lako. 

“Neće svi igrači to moći izdržati, ali protiv Švicarske će igrati oni koji nisu igrali puno, to će biti izmiješana, promijenjena ekipa. Švicarska je prilika da vidimo one igrače koji do sada nisu igrali za reprezentaciju, da vidimo možemo li na  njih računati u budućnosti jer sada dosta igrača izoaszaje iz objektivnih razloga, takva je situacija”, dodao je.  

Što se tiče Andreja Kramarića koji sjajno igra u njemačkom Hoffenheimu, Dalić je kazao da je njegov zadatak kao izbornika da u sustavu u kojem igra Hrvatska nađe najbolju poziciju za svakog igrača.

S njim nema nepoznanica i dilema, nastojat ću da Kramarić dobije poziciju na kojoj je najbolji, moj je zadatak da najbolje iskoristim njegove kvalitete”, kazao je Dalić.


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 05.10.2020.