Krešimir Nikić ima potpisan petogodišnji ugovor s Albom Berlin.  Rođen je  16.04.1999.godine u Zagrebu. Visok je 213 cm i težak preko 100 kg. 

Nakon 12 godina čekanja košarkaši Albe iz Berlina osvojili su naslov prvaka Njemačke pošto su u finalu završnog turnira u Münchenu dva puta svladali Ludwigsburg.

Mladi hrvatski košarkaš Krešimir Nikić s novom adresom u Berlinu nije igrao u posljednjoj utakmici sezone, ali titula prvaka mu se piše u biografiji.

Finalni turnir Bundeslige igrao se pod strogo kontroliranim epidemiološkim uvjetima – praktički u karanteni – tri tjedna u Münchenu s deset klubova.

Nova sezona trebala bi početi sredinom listopada, a Nijemci se nadaju s gledateljima.

Nikić je nekadašnji igrač mlađih uzrasta Cibone.
“Cibona je klub u kojem sam počeo i u kojem sam odrastao. Žao mi je što u Ciboni nisam odigrao svoje prve seniorske minute, ali tako je ispalo. Sa 18 godina završio sam u Albi u koju sam stigao isključivo zbog trenera Aita. Što se Cibone tiče to je moj klub tko zna, možda jednoga dana zaigram u Ciboni za prvu momčad i ispunim svoj san. Nikad ne znaš što život nosi”, kazao je u video intervjuu za berlinski magazin. 

Krešimir Nikić ima potpisan petogodišnji ugovor s Albom Berlin.  Rođen je  16.04.1999.godine u Zagrebu. Visok je 213 cm i težak preko 100 kg. 

Mladi ste došli u Berlin, zašto ste se odlučili tako rano otići iz Hrvatske košarke? Da li se moglo tamo uspjeti ili je bila velika lista čekanja?

Pa ja sam uvijek bio za Hrvatsku i bolje bi bilo za ostati da odrasteš tamo, ajmo reći ko mlad, da ne ideš rano van, ali u mom slučaju imao sam par nekih težih ozljeda i nekako sam imao dojam da, kako bih rekao, nisu me baš tretirali kako su trebali u tom vremenu. Uz te teške ozljede u tako mladim godinama je bilo i teško, ali sve su onda roditelji mi pomagali i nekako na kraju sam htio otići vidjeti novu sredinu i probati vani negdje, tako da ja sam na kraju najviše odlučio da odem vani i eto tu sam sad. I ne žalim se.

Izgleda da se strpljenje isplatilo. Evo već poslije tri godine imate zapisano njemački majstor?


Da, da. Upravu ste. Tako da, mislim normalno ako radiš i treniraš isplatit će se na kraju, samo ne daj Bože ozljeda i trebalo bi biti sve uredu.

Kako ste se općenito još jednom snašli u Berlinu, ima li slobodnog vremena ili su treninzi prije podne, poslije podne? I još jednom da se vratimo na ovo korona vrijeme, kako ste trenirali kada niste trenirali?


Dobro, ovaj što se tiče prvog pitanja, ove tri godine kako sam trenirao i za drugu ekipu, onda bih imao i čak, odnosno skoro svaki dan dva treninga, pa bih morao putovati u Bernau, ujutro bih imao sa seniorima, tako da sam imao malo manje vremena nego ti ostali igrači, odnosno seniori, ali uvijek se nađe vikendom jedan dan, tipa nedjelja za neki ručak, nešto, za vidjeti malo grad, tako da nije toliko loše, normalno mislim mi smo tu, tu sam došao da treniram, nisam došao da odmaram, odnosno da idem po gradu ili kao turist, tako da ovaj nije loše.

A što se tiče korone meni je na sreću, to je isto jedna priča. Na sreću mama je bila ovdje, došla je na tri tjedna i to je kao tad bilo puno i taman tri dana prije leta su se zatvorile granice i onda je bila uvedena samoizolacija tako da je ona ostala skroz sa mnom tri mjeseca, ukupno je bila.  Mislim da nikad tako zadnjih 20 godina nije bila otkad smo se mi djeca rodili da je bila izvan Hrvatske tako dugo, tako da je i meni bilo jedno lijepo iskustvo da je bila sa mnom, i njoj isto bilo novo, ali normalno da joj je bilo drago da je bila sa mnom s tim da sam se odselio od njih i eto da me vidi u komadu jedno 2-3 mjeseca tako da. Trenirao sam doma koliko sam mogao, bilo je teško naravno, ali normalno da sam trenirao doma koliko smo uspjeli jer smo znali da ćemo igrati taj turnir u Mihenu i na kraju eto smo osvojili i ja mislim da je bilo svima super.

Je li ima još hrvatskih košarkaša u prvoj njemačkoj košarkaškoj ligi?


Ima, ima. U Njemačkoj ligi? Ima, ima u njemačkoj ligi. Npr. Benedikt Torudić koje je isto ovdje igrao za Albu, on Vam je u Miteld Dojčeru, onda je bio sad Filip Stanić igrao Oltenburg, onda imate isto u drugoj ligi je bio Marko Bačak isto iz Berlina također i Marko Krstanović koji je u Miteld Dojčeru sa Benediktom, tako da ima naših dečki, mislim oni su svi odrasli tu i imaju njemačke putovnice, tako npr i Leon Radoščević koji igra za Minhen, on isto ima njemačku putovnicu, tako da se oni računaju kao Njemci, a mislim da sam ja onda jedini koji igra sa hrvatskom putovnicom u ligi. Mislim da jesam, ne znam sad točno.

A to je mali problem, je li ?

Pa, što se tiče pravila toga za šest stranaca samo može igrati, malo mi je otežano plus što sam mlad igrač, ali mislim ako se radi dobro, uvijek će se na kraju vratiti, isplatiti. Tako da ja se ne brinem.

Ili ako nađemo neku Njemicu?

Pa to sam dao isto jedan intervju za Berlinske novine tako sam se našalio, mislim isto jedna od opcija, ne znam, vidjet ćemo.

Cijeli intervju pogledajte u videu.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.10.2020.