Tučnjava navijača poljske Legije i Bad Blue Boysa u večernjim je satima uznemirila građane.

U utorak navečer u istočnim dijelovima Zagreba, u kvartovima Maksimir i Dubrava, došlo do sukoba navijača DInama i stotina navijača poljske Legije.

Prema pisanju medija i izjavama svjedoka, navijači su sa sobom imali letve, palice, uzimali su stolice s terasa kafića i gađali se s njima. Manja se grupa sukobila na jednom od obližnjih parkirališta, te se su jedni na druge bacali baklje, a zatim i kamenje.

Pozivajući se na izvore iz navijačkog miljea, mediji pišu kako se navodno radi o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, dijelom s jadranske obale gdje su se nalazili na ljetovanju, dijelom iz inozemstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči utakmice kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka.

Društvenim mrežama kolaju snimke na kojima se vidi kako su “zaraćene” strane koristile palice, baklje, ali i sve ostlao što im je došlo pod ruke. Bacale su se baklje ali i kamenje.

Za Jutarnji list iz zagrebačke policije potvrdili kako je došlo do sukoba ali su naveli kako je hitnom intervencijom policije smanjen na minimum.

“Na području Dankovečke ulice došlo je do sukoba 200 navijača, a policajci koji su se otpočetka nalazili na mjestu događaja spriječili su i mogući veći sukob. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja bili su i pripadnici interventne policije. Prema prvim informacijama, za sada u sukobu nema ozlijeđenih osoba”, rekli su iz policije.

Podsjetimo, danas će se na zagrebačkom Maksimiru održati treće pretkolo Lige prvaka u 20 sati između Dinama i varšavke Legije. Spomenimo i kako će se više informacija o ovome incidentu znati nakon policijskog postupanja.


 

Autor: CroExpress, HINA Datum objave: 04.08.2021.