Trailer je u samo nekoliko dana pregledalo preko osam milijuna ljudi, što je sjajna reklama za hrvatski turizam.

Svjetlo dana ugledao je trailer za holivudski blockbuster “Hitman’s wife”, a u kojem glume zvijezde Samuel L. Jackson, Salma Hayek i Rayan Reynolds. Film je, među ostalim lokacijama, sniman i u Rijeci, Rovinju i Zagrebu i još je jedna sjajna reklama za hrvatski turizam.

Tijekom snimanja, koje je počelo u travnju 2019. godine, slavni glumci su se više puta na svojim društvenim mrežama oglasili o Hrvatskoj, a nisu skrivali oduševljenje Istrom i Rijekom, kao i Zagrebom.

“Nova filmska lokacija izgleda obećavajuće! Hrvatska je prekrasna na prvi pogled“, objavio je tada na Instagramu Samuel L. Jackson, uz fotografiju panorame Rovinja, gdje su također snimali.

Oduševljenje hrvatskom obalom nije krila ni zanosna Salma Hayek.

“Stigli smo na novu magičnu lokaciju“, napisala je tada uz fotografiju na kojoj u kamenoj rovinjskoj ulici pozira u zagrljaju svog kolege i prijatelja Samuel L. Jacksona.

U produkciji je radilo i preko 220 Hrvata iz filmske industrije, a angažirano je dodatno i još 760 ljudi. Hrvatska u filmu služila je kao kulisa za scene iz Italije, ali i sebe same.

Osim spomenutih zvijezda u filmu glume i Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper, Frank Grillo i Richard E. Grant.

Film ćemo moći gledati nakon 16. lipnja, a do tada uživajte u traileru:


 

Autor: CroExpress Datum objave: 19.04.2021.