U serijskoj proizvodnji pojavit će se samo 150 komada Nevere, a kao znak posvećenosti projektu Mate Rimac osobno će testirati i potpisati svaki primjerak prije nego što se dostavi kupcima.

Mate Rimac je i službeno predstavio automobil na kojem su danonoćno radili tijekom posljednje četiri godine. Ciljeve su postavili jako visoko – željeli su napraviti najbolji električni hiperautomobil na svijetu i u tome su uspjeli.

Model koji je do sada bio poznat kao C_Two danas je predstavljen kao – Rimac Nevera! Za to ime su se odlučili, kako navode u kompaniji, jer nevera odražava fantastične performanse koje se mogu osloboditi u tren oka. Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom koja se pojavljuje iznimno brzinom i snagom. 

Čak 1914 KS omogućuje automobilu da do 60 milja na sat ubrza za 1,85 sekundi, a do 300 km/h za samo 9,3 sekundi. Brzinomjer se zaustavlja na nevjerojatnih 412 km/h. Naravno, ove performanse dolaze i sa svojom cijenom koja će iznositi 2 milijuna eura. U serijskoj proizvodnji pojavit će se samo 150 komada Nevere, a kao znak posvećenosti projektu Mate Rimac osobno će testirati i potpisati svaki primjerak prije nego što se dostavi kupcima.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.06.2021.