U Hrvatskoj živi 25 godina, došla je nakon Oluje u našu zemlju. Pričala je kako se naša zemlja, iz njezine perpektive, promijenila od tih godina. U sjećanju joj je ostalo kako je narod izgledao drugačije nego danas, veseli, optimistični, puni elana…

Sjajna bugarska novinarka i publicistkinja Diana Glasnova, autorica čuvene knjige “Ratnici milosrđa” – o dramatičnim svjedočanstvima časnika i vojnika carske bugarske vojske u završnim operacijama Drugog svjetskog rata, od Srijemskog fronta do Bleiburga, pod zapovjedništvom sovjetskih armija, bila je gošća u emisiji Budnici Osječke TV.

U Hrvatskoj živi 25 godina, došla je nakon Oluje u našu zemlju. Pričala je kako se naša zemlja, iz njezine perpektive, promijenila od tih godina. U sjećanju joj je ostalo kako je narod izgledao drugačije nego danas, veseli, optimistični, puni elana… S vremenom se to sve promijenilo, kaže. Govorila je i o spomenutoj knjizi “Ratnici milosrđa” za koju kaže da je povijest Hrvatsjke zadnjih 20 godina, kroz oči stranog novinara.

“Ja sam si mogla dozvoliti reći stvari koje si Hrvati ne mogu”, kazala je.

Zanimljiva sugovornica i zanimljive teme, pogledajte:


Autor: CroExpress Datum objave: 11.06.2021.