Projekt je ostvariv samo ako svi mi, a župa Svetoga Križa je dom za više od 1400 obitelji, radimo zajedno, naglasio je vlč. Štefanec. 

Svećenik na službi u hrvatskoj crkvi i Župi Svetog Križa u kanadskom Hamilltonu vlč. Marko Štefanec pozvao je vjernike na sudjelovanje u kampanji “Jedno srce, jedna duša”, za obnovu župe.

Njegov poziv vjernicima prenosimo u cijelosti:

Prije više od 60 godina naši župljani velika i široka srca okupili su se kako bi osnovali i udarili temelje hrvatskoj župi Svetoga Križa u Hamiltonu.

Danas vas molimo i tražimo pomoć kako bismo revitalizirali našu župnu zajednicu. Cilj nam je prikupiti 475,000 dolara. Projekt je ostvariv samo ako svi mi, a župa Svetoga Križa je dom za više od 1400 obitelji, radimo zajedno. Zajedno možemo ojačati našu župu, naš duhovni dom, kako bi ovaj kompleks uistinu postao istinsko središte slavljenja Gospodina te mjesto gdje njegujemo našu kulturu i održavamo mnoge proslave.

Ovo je izvrsna prilika. Stoga vas molimo da razmislite o svom doprinosu za obnovu i modernizaciju naše crkve i župne dvorane. Također, jedan dio sredstava ide za pomoć župama koje su u potrebi.

Zbog ove izvanredne situacije u kojoj se nalazimo, dobili smo dopuštenje od biskupije da naša župa može zadržati 90 posto svih prikupljenih sredstava umjesto prvobitnih 75 posto.

Obnova gornje župne dvorane

Naša dvorana zauzima posebno mjesto u našim životima. Mjesto za koje nas vežu mnoge uspomene, mjesto gdje se redovito okupljamo kao zajednica i slavimo različite događaje. Mnoga slavlja (krštenja, vjenčanja, sprovodi) održana su u njoj. Folklorni ansambl “Hrvatsko selo” tamo redovito ima probe kako bi sačuvali hrvatsku kulturu. Plan nam je modernizirati i kompletno obnoviti dotrajalu kuhinju: novi uređaji, nove pećnice, novi podovi, instalacije prema zahtjevima zdravstvenog odsjeka… Sanitarni čvorovi bit će renovirani, a osigurat ćemo i pristup osobama s invaliditetom.

Modernizacija uredskih prostora

Trenutačne uredske prostorije vape za preuređenjem. Novi i moderniji izgled bit će prilagođen potrebama naših župljana.

Promjena saga u crkvi i obnova fasade na crkvi

Postojeći sag stariji je od 25 godina te je potreban novi, moderniji i bolji koji će istaknuti ljepotu interijera naše crkve.

Sva dodatna prikupljena sredstva (više od našeg cilja) iskoristit ćemo za obnovu dotrajale fasade. Vrijeme je da osvježimo njezin vanjski izgled i s ponosom svakodnevno gledamo koji smo posao odradili! Neka se naš trud i zalaganje primijete!


 

Autor: CroExpress Datum objave: 26.03.2021.