CroExpress/Hina
Imajući u vidu ozbiljnost situacije, svjetski doprvaci su odlučili snimiti video te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo poslati upute kako se zaštititi tijekom ove pandemije s jasnom porukom za kraj, koju je uputio kapetan reprezentacije i najbolji igrač svijeta 2018. godine, Luka Modrić: ‘Ostanite doma!’
‘Zajedno, odgovorno, hrabro i ponizno,’ poručio je Modrić na početku videa. ‘Tako smo pobjeđivali na svjetskom prvenstvu,’nastavio je Ivan Perišić.

‘Sada je pred nama puno važniji izazov,’ naglasio je Domagoj Vida, a Dejan Lovren poručio: ‘Koronavirus nije igra.’

Ovo nije sezonska gripa, kazao je Ivan Rebić, dok je Milan Badelj ustvrdio kako nemamo lijekove niti cjepivo kojima bi mogli zaštititi naše roditelje, bake i djedove.

U video poruci još se pojavljuju i
Dario Melnjak, Bruno Petković, Dominik Livaković, Duje Ćaleta-Car, Lovre Kalinić, Tin Jedvaj, Mile Škorić, Nikola Vlašić, Andrfej Kramarić, Mario Pašalić, Marcelo Brozović, Simon Sluga, Josip Brekalo, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Mateo Kovačić, Ivan Rakitić, te Zlatko Dalić.

Podsjetimo, HNS je već pokazao razumijevanje za ozbiljnost situacije rano reagiravši s odgodom svih nogometnih natjecanja, a delegacija Saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izbornikom Zlatkom Dalićem odlučila se za dobrovoljnu samoizolaciju nakon što su u Amsterdamu boravili na istom događaju sa zaraženim predsjednikom Srpskog nogometnog saveza.

‘Pozivamo sve građane i organizacije na maksimalnu odgovornost, ozbiljnost i poštivanje svih mjera koje propisuju nadležne državne institucije kako bismo zajedno što prije prebrodili ovu krizu,’ poručili su iz HNS-a.

Hrvatski reprezentativci i izbornik Zlatko Dalić trebali su danas putovati u Dohu, ali su zbog epidemije sada svi u svojim domovima. ????

Budite pametni, ozbiljni i odgovorni – ostanite i vi doma kako biste zaštitili sebe i druge! ❤????????

Sve informacije o epidemiji koronavirusa i preventivnim mjerama možete pronaći na internetskoj stranici www.koronavirus.hr te na službenoj Facebook stranici Koronavirus.hr

#obitelj #ostanidomaObjavljuje Hrvatski nogometni savez u Ponedjeljak, 23. ožujka 2020.

Datum objave: 23.03.2020.