Od subote su maske, pri čemu se ističe da je riječ o pokrivalima i za nos i za usta, obavezne na tržnicama i u deset najfrekventnijih gradskih ulica u kojima su dućani.

Na deset berlinskih ulica, uključujući Ku’damm i Karl-Marx-Straße, sada je obavezno nositi masku. Prvi dan to je provjerilo oko 1.000 policajaca.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu ovdje.

Diljem Njemačke svakodnevno se bilježi sve veći broj novozaraženih, a Berlin i još neki njemački gradovi prednjače u broju. Upravo zbog toga, berlinski ministar unutarnjih poslova AndreasGeisel (SPD) i savezni ministar unutarnjih poslova HorstSeehofer (CSU) složili su se oko toga da od subote u glavnom gradu Njemačke policijski službenici provjeravaju poštuju li građani u javnosti epidemiološke mjere.

Od subote su maske, pri čemu se ističe da je riječ o pokrivalima i za nos i za usta, obavezne na tržnicama i u, kako smo spomenuli na početku teksta, deset najfrekventnijih gradskih ulica u kojima su dućani. Dodatno su potrožena pravila i za privatna okupljanja, a policijske kontrole, ističe se u priopćenjima, posebno će ciljati ilegalne zabave i restorane koji rade protivno propisanim mjerama.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.10.2020.