Autor: FENA/CroExpress

“Sigurno će biti organizirani izbori u Mostaru 2020. godine. Taj problem će se riješiti, to je sasvim izvjesno. I to u za to predviđenim zakonskim rokovima”, najavio je to predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović u razgovoru za Federalnu novinsku agenciju (FENA).

To, naime, znači da će se prvi put nakon 12 godina održati izbori za lokalna tijela vlasti u ovom bosanskohercegovačkom gradu. Čović kaže kako su zahtjevi hrvatske strane potpuno kompatibilni sa stavovima Europske unije te da je cilj u prijedloge Izbornog zakona primarno ugraditi odluke Ustavnog suda, ali i odluke suda u Strasbourgu te da nema niti jednog razloga da to ne bude urađeno i kada je u pitanju Predsjedništvo, Dom naroda pa i Grad Mostar.

“Promijenilo se puno toga kada je u pitanju priča o Izbornom zakonu u zadnjih godinu dana, ali ne u formalnom smislu da je nešto praktično usuglašeno. Međutim, dogovoreno je da treba usuglasiti izbor 35 vijećnika u Gradskom vijeću Grada Mostara, izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH i dva člana Predsjedništva BiH iz FBiH. Vodimo intenzivne razgovore, danas prije svega na razini SDA-HDZ i s našim partnerima s kojima činimo koaliciju na razini BiH i entiteta. Meni se čini da je realno postaviti plan do kraja trećeg mjeseca da taj posao završimo”, ističe Čović.
U nastavku pogledajte Čovićevu izjavu za FENA-u.

Datum objave: 20.01.2020.