Ovo je četvrta duhovna pjesma Tomislava Nosića. 

Tomislav Nosić, Hrvat iz Kanade, ovih je dana predstavio svoju novu pjesmu “Samo ti”. Pjesma za koju glazbu i tekst potpisuje Tomislav Marić, a aranžman i produkciju Hrvoje Domazet duhovnog je karaktera a glavna poruka je “da nam za ispunjen život treba samo On”, naglasio je Tomislav za portal dijaspora.hr.

Spot za pjesmu je snimio i režirao Zdravko Terkeš, s glumcima iz Kulturne udruge “LIBUŠA” Ljubuški.

Inače, Tomislav koji je završio Paralegal program na kanadskom Koledžu Sheridan, umjesto pružanja pomoći odvjetniku, priprema za suđenje i izrade pravnih dokumenata, odlučio se ipak za glazbu, a prije nekoliko godina napravio je preokret te svoj pop izričaj zamijenio duhovnom glazbom.

Rodni kraj se ne zaboravlja

Tomislav je i voditelj crkvenog zbora u župi Kraljice Mira u Norvalu, Ontario.

Rođen je u Kanadi, 1989. godine u Mississaugi, a njegovi roditelji podrijetlom su iz Radišića kod Ljubuškog.

Stvarajući svoj prvi album 2009. godine i davši mu naziv “Donija sam grudu zemlje”, htio je poručiti kako se rodni kraj ne zaboravlja.

Osim u Kanadi i Americi, gdje su brojni naši iseljenici, Tomislav pjeva i u BiH i Hrvatskoj.

“Nastupio sam na Etnofestu Neum, Festivalu zabavne glazbe Bihać, Međunarodnom festivalu pisme i vina Marko Polo, Melodijijama hrvatskog juga i Glasu Ploča.”

Promijenivši izričaj, promijenio je i festivale, tako da je nakon 2016. kada se posvećuje duhovnoj glazbi nastupio na Papa festu u Solinu i Sudamja festu u Splitu.

“Glazbeno tržište jako je veliko u Kanadi, ali vjerujem da je uz dobru pjesmu i sreću sve moguće. Ne želim zarađivati od duhovne glazbe. Cilj i želja mi je kroz pjesme širiti Evanđelje i što više ljudi približiti Njemu. Hvala Bogu, imam posao koji mi je stalni prihod”, naglasio je Tomislav.

Iako je rođen u Kanadi, svake godine nastoji doći u Hercegovinu i Hrvatsku. Kako kaže, svoj kraj voli neizmjerno pa je želja uvijek velika.

“Hrvatska je predivna zemlja, kako priroda tako i urbani dijelovi. Najviše mi se sviđaju more i obala, opuštenost… Iako je to ponekad i mana. Najviše mi nedostaju rodbina i prijatelji”, naglasio je.

O povratku u domovinu ne razmišlja

O povratku u domovinu, priznaje, ne razmišlja…

“Trenutačno ne jer sam jako vezan uz svoju obitelj koja je ovdje. Ali nikad se ne zna”, zaključio je naš sugovornik, čiju novu pjesmu “Samo ti” možete poslušati u nastavku…


Autor: CroExpress Datum objave: 03.02.2021.