S obzirom na to da crteži kredom obično traju oko tri tjedna, ostaje misterij kako je i dalje vidljiv.

U Meksičkom gradu Monterrey na jednom parkiralištu ponovo se nakon 13 godina pojavio crtež Djevice Marije nacrtan kredom. Njegovo podrijetlo isprva nije bilo poznato, ali nakon što su fotografije tajnovitog umjetničkog djela počele kružiti internetom, lokalne vlasti otkrile su da je nacrtana tijekom proslave nazvane Bella Vía, 2007. godine.

Nitko ne zna kako je crtež mogao potrajati tako dugo ili kako ga nitko nije primijetio 13 godina, prenosi Medjugorje info.

“Vjerovali li u čuda ili ne, pitanje je kako se ova slika ponovno pojavila 13 godina nakon nastanka?” napisao je direktor Sektora za kulturu općine Guadalupe Félix Palomo na Twitteru.

Fotografije crteža kredom otkrivene u općini Guadalupe počele su kružiti društvenim mrežama prošlog tjedna pa su krenule i potrage za mjestom i posjete.
Sad već poznata lokacija otad je ograđena i neprestano se zalijeva kako bi crtež bio vidljiviji. Posjetitelji nerijetko upale svijeće i ostave cvijeće u čast Djevice Marije.

Umjetnica koja je nacrtala lik Djevice Marije 2007. godine Cintia Arrellano obišla je crtež i potvrdila da je riječ o istom crtežu napravljenom prije 13 godina te da je prilikom kreiranja istog koristila kredu. Naravno, iznenađena je što vidi crtež nakon 13 godina.

Pogledajte i video:

Podsjetimo kako je nedavno u istom gradu kip Djevice Marije težak 10 tona i visok 12 metara koji je blagoslovio papa Ivan Pavao II nakon 10 godina izvirio iz rijeke nakon uragana koji ga je ponovo vratio.

Autor: CroExpress Datum objave: 16.10.2020.