Farmaceut Bill i supruga Iva koja je podrijetlom iz Bosne i Hercegovine upoznali su se u Münchenu. Nakon trinaest godina u SAD-u želja za mirnim životom je prevagnula.

Pronaći mir na otoku san je mnogih ljubitelja mediteranske ljepote. Amerikanac Bill Rudolf u tome je uspio prošle godine, kada je sa suprugom Ivom odlučio napraviti veliku promjenu u životu i iz Seattlea preselio se na Vir. 

“Mi zaista uživamo ovdje. Osjećamo se slobodno tijekom pandemije jer ovdje nema puno ljudi. Vir je divno mjesto”, ispričao je Bill Rudolph za HRT-ovu emisiju More.

Prije pandemije dolazili su sezonski, jer su prije dvanaest godina ovdje kupili nekretninu.

Farmaceut Bill i supruga Iva koja je podrijetlom iz Bosne i Hercegovine upoznali su se u Münchenu. Nakon trinaest godina u SAD-u želja za mirnim životom je prevagnula.

“Pa jedno vrijeme sigurno 5, 6 godina ćemo biti ovdje, a poslije ćemo vidjeti, nemamo planova”, kazala je Iva Rudolph.

Dane provode u šetnji i vožnji biciklom oko otoka. Bill se zaljubio u lignjolov. I to kada je prije dva mjeseca upoznao Igora. Ribolov na jezeru zbog Igora je zamijenio morskim, pa njih dvojica sada nekoliko puta tjedno razmjenjuju američko-hrvatske pustolovine i ribarske priče.

“Upoznali smo se sasvim slučajno tu u Viru i malo smo razmijenili par riječi o ribanju naravno što bi bilo to u Dalmaciji nego ribanje i krenuli smo malo na lignje i to traje evo već mjesec-dva dana”, govori Igor Vučetić.

Igor i Bill love tradicionalnom metodom – na ruku. Većina lignjolovaca na Viru tako lovi. Igor je naučio još kao dijete od svog oca. A Bill je naučio od Igora.

” Volim ovo. I brod je tradicionalan, Igor ga je sam izgradio i plastificirao, lovimo ovdje jednostavnom tehnikom rukama, super je”, govori Bill.

Pogledajte i cijeli prilog HRT-a o američkoj skosavici na Viru:


Autor: CroExpress Datum objave: 25.03.2021.