Autor: CroExpress

Prije godinu dana u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Nagold osnovan je mješoviti župni zbor sv. Nikole Tavelića i spontano se, tijekom proba javila ideja da organiziraju prvi adventski koncert. U pripremu koncerta je uloženo puno truda, vremena i ljubavi. Koncert je u svečanoj atmosferi održan 13. prosinca na spomendan sv. Lucije u crkvi sv. Petra i Pavla u Nagoldu. Iako je vrijeme toga dana bilo prlično loše, koncertu je nazočilo 350 vjernika.

Zbor sv. Nikole Tavelića predstavio je klasični repertoar adventskih pjesama s dodatkom pjesama na njemačkom jeziku. Pored pjesama te večeri adventski ugođaj su još produbile i meditacije na tekstove proroka Izajije koje su vjernici čitali između pojedinih pjesama. Za tu prigodu vjernice Ivka i Vanessa su crkvu dekorirale svijećama. Zborom je dirigirala vjernica Miriam Martini.

Nakon koncerta radosno druženje je nastavljeno u župnoj dvorani. ‘Zahvalni smo što se našem zboru pridružio veliki broj vjernika koji su jako aktivni’, poručio je P. Željko Baković. 

Datum objave: 20.12.2019.