Uz svakodnevno korištenje pametnog mobilnog uređaja, sada nego ikada prije, potreban je oprez.

Moderna vremena i pametni uređaji olakšavaju život, ali ga i dodatno kompliciraju. Uz svakodnevno korištenje pametnog mobilnog uređaja, sada nego ikada prije, potreban je oprez. Mashable prenosi kako se nova prevara širi popularnom aplikacijom WhatsApp.

Ako koristite WhatsApp postoji vjerojatnost da ćete dobiti poruku u kojoj će vas zatražiti “potvrdu identiteta”. A sve što je potrebno je poslati šesteroznamenkasti broj, djeluje jednostavno i poput svakodnevnog dvostrukog ulogiravanja u druge aplikacije. No, ovdje je riječ o pokušaju krađe identiteta.

Korisnici WhatsAppa prijavili su, kako se navodi u izvještaju WABetaInfo, sumnjivu poruku u kojoj se od njih traži slanje određenog koda za provjeru od WhatsAppa.

U poruci se navodi kako će im se WhatsApp račun do “sutra izbrisati ako ne pošalju kod koji su dobiili iz WhatsAppa i tako potvrditi da su ljudsko biće”.

Navedenu poruku Facebook nije slao, a korisnicima je, kako bi se zaštitili od ovakve krađe online profila, poručeno da uključe provjeru u dva stupnja.

Putem Twittera WABetaInfo je naglasio da za vašim šesteroznamenkastim kodom WhatsApp nikad neće slati zahtjev.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 02.04.2021.