Dječak star 11 godina u nedjelju je umro nakon nesreće u dvorcu na napuhavanje koja se dogodila prije četiri dana u australskoj otočnoj državi Tasmaniji, te se tako ukupan broj umrlih u ovoj tragediji popeo na šestero djece, rekla je policija.

Djeca su pala s visine od 10 metara na tlo nakon što je u četvrtak vjetar podigao napuhani dvorac u zrak na proslavi za kraj godine u osnovnoj školi u Devonportu na sjeverozapadu zemlje.

“Svi osjećamo ovaj užasni gubitak”, rekao je premijer Tasmanije, Peter Gutwein, na konferenciji za medije.

Tri dječaka i jedna djevojčica od 12 godina i jedan dječak i jedna djevojčica od 11 godina izgubili su živote. Dvoje djece je u kritičnom stanju, rekla je policija, a jedno se oporavlja kod kuće.

Policija je rekla da je prerano reći kad će završiti istragu nesreće te da trebaju poštovati obitelji koje tuguju i školsku zajednicu.

“Ne želimo požurivati, no isto tako razumijemo da zajednica želi odgovore”, rekao je novinarima tasmanijski načelnik policije, Darren Hine.

Država je u pomoć pozvala policiju Novog Južnog Walesa kako bi ispitala drugu djecu petog i šestog razreda koja su bila prisutna tijekom tragedije.

U online prikupljanju sredstava pomoći obiteljima žrtava tijekom tri dana skupljeno je bilizu 1,3 milijuna australskih dolara od ljudi iz zemlje i inozemstva.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 19.12.2021.