Autor: CroExpress/Hina

Štrukli, momos, curry, šči, sushi, peljmeni, varenyky delikatese su domaće i svjetske kuhinje koje će obogatiti zagrebački Europski trg.
Svaki dan festivala obilježit će kultura druge zemlje, pa će tako posjetitelji moći upoznati svijet bollywooda, folklora, spektakularnih borilačkih vještina, crtanja kanom, radionica kuhanja i plesanja i dječjih sadržaja. Kod Nigerijkue Kikelomo moći će isprobati afričke okuse, dobiti pokoji recept, ali i zaplesati uz ritam bubnjeva. Moći će se degustirati indonezijska pića, sudjelovati u kvizu o Africi, učiti talijanski i ruski, izrađivati venecijanske maskete, upoznati kinesku kaligrafiju.

Festival će tradicionalno krenuti s Danom Hrvatske u sklopu kojeg će se dijeliti besplatne porcije štrukli uz tradicionalne plesove i glazbu iz cijele Hrvatske, od tamburica do klapa. Prva večer završava s glazbenim tulumom, a glazbene su večeri na meniju svakog dana.

Na Europskom trgu bit će i poseban foto kutak za posjetitelje – veliki 3D globus kao ‘spomenik’ odličnoj hrani i veseloj atmosferi 4. izdanja festivala internacionalne kuhinje Svijet na tanjuru. Za dodatno opuštanje nakon isprobavanja svjetskih jela cijeli festival bit će u zelenilu biljaka koje potječu sa svih strana svijeta.

Datum objave: 28.08.2019.