Autor: CroExpress/hina

Nagrada Večernjakov pečat tradicionalno se dodjeljuje u Mostaru, ali je ove godine zbog epidemije koronavirusa održan kao televizijska emisija bez publike iz triju studija.

Osobama godine proglašeno je troje liječnika podrijetlom iz te zemlje koji su vodili borbu protiv koronavirusa u Hrvatskoj, BiH i Srbiji – ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić, ministar zdravlja i socijalne skrbi Republike Srpske Alen Šeranić i zamjenica ravnatelja Instituta za javno zdravlje Srbije Darija Kisić Tepavčević.

Andrej Plenković je izabran zbog njegove uloge u uspostavi nove Europske komisije i što su kroz hrvatsko predsjedanje EU-om BiH i jugoistok Europe ostali vidljivi u europskim centrima moći, a proširenje EU-a ponovno je vraćeno na briselsku agendu, objavilo je uredništvo lista.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus u videoporuci je čestitao zdravstvenim djelatnicima i pozvao građane da ostanu oprezni i nakon ukidanja restriktivnih mjera kako bi se smanjio rizik od zaraze koronavirusom.

Na 19. Večernjakovom pečatu proglašene su osobe godine u 15 kategorija, od politike i gospodarstva do sporta i religije.

Datum objave: 08.06.2020.