20-godišnji Čeko je iz Knina, a prije mjesec dana je na Prvenstvu Hrvatske skočio preko osam metara dvaput zaredom.

 

Mladi hrvatski atletičar Marko Čeko osvojio je prvo mjesto u skoku u dalj na 70. izdanju Hanžekovićevog memorijala s rezultatom 7.92 metara.

Aktualni hrvatski prvak na 100 i 200 m, te u skoku u dalj pobjednički skok je ostvario u trećoj seriji.

Drugi je bio naš Filip Pravdica sa 7.71, koliko je preskočio i trećeplasirani Srbin Lazar Anić.

“Sretan sam zbog pobjede, 7.92 m je dobar rezultat na Hanžeku. Atmosfera je bila odlična, premda stadion nije bio pun”, rekao je za HTV 20-godišnji član kninskog kluba Sveti Ante.

Prvak na 100, 200 metara i skoku u dalj

Čeko je na nedavnom prvenstvu Hrvatske postao prvak na 100 i 200 metara te u skoku u dalj. Pritom s vrlo zapaženim rezultatima, pogotovo u dalju gdje je slavio sa 8.04 metara što je njegov osobni rekord.

Time je postao tek četvrti Hrvat kojemu je uspjelo preskočiti tu čarobnu granicu, a njegov je rezultat treći najuspješniji.

View this post on Instagram

✌️💪🇭🇷

A post shared by Marko Čeko (@cekinho3616) on

Hrvatski rekord drži Siniša Ergotić s 8.23 iz 2002., a dalje od Čeke skočio je još jedino Luka Aračić, 8.12 m 2001. Dužinu od 8 metara dohvatio je i Marko Prugovečki skočivši točno 8 metara prije osam godina.

“Mnogo toga se promijenilo nakon tog prvenstva. Novinari su me počeli zvati svaki dan. Bila je to za mene velika promjena, no polako se navikavam”, kazao je sa smiješkom.

Otkrio je kako ne razmišlja previše o hrvatskom rekordu koji iznosi 8.23 metara.

“Idem polako, iz natjecanja u natjecanje. Možda rekord oborim na idućem natjecanju, možda za dvije godine, a možda nikada”, poručio je.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 16.09.2020.