CroExpress

David Litchfield istaknuti je i nagrađivani ilustrator koji u stvaranju svojih jedinstvenih umjetničkih djela primjenjuje različite tradicionalne tehnike te različite elemente sastavlja pomoću Photoshopa kako bi stvorio opsežne, dramatične prizore. Njegova prva slikovnica ‘Medo i klavir’ osvojila je Waterstones nagradu za dječju knjigu u kategoriji slikovnice te postala međunarodni bestseler, a nadahnuta je njegovom ljubavlju prema glazbi, šumama i pjesmom “Little Room” dvojca The White Stripes, javlja Hina.

Osim slikovnice ‘Medo i klavir’, na hrvatski su već prevedene i njegove inspirativne priče ‘Pas i violina’ i ‘Djedov tajni div’.

Omiljeni junaci Litchfieldove nove slikovnice, kojom je taj ilustrator još jednom zarobio srca milijuna djece i njihovih roditelja diljem svijeta, uče nas vrijednostima pravog prijateljstva, ljubavi i o tome kako treba slijediti svoje srce i snove, jer kamo god da idemo, gdje god da jesmo, prijatelji su osobe na koje se uvijek možemo osloniti.

‘Ova dirljiva priča o putovanju kroz prostor i vrijeme pokazuje nam da nikada ne smijemo prestati vjerovati u važnost obitelji te da bi ono što tražimo moglo biti bliže no što mislimo’, stoji u najavi.

Helena je djevojčica koja želi silno otići u svemir, u kojem zvijezde svjetlucaju čarobno i čudesno. Kad se svemirski brod spusti na Pamučnu stijenu, doima se da su se sve njezine želje ostvarile. No, izvanzemaljac uskoro mora otići. Hoće li se taj svemirski brod ikada vratiti? I, ako se vrati, je li Helena spremna ostaviti sve na Zemlji? Kad odraste, često se vraća na Pamučnu stijenu u nadi da će se ponovno sresti s izvanzemaljcem. Ali, nakon mnogo godina, kad već sama ima sina i unuku, počinje napuštati tu nadu…

‘U novom velemajstorskom uratku Litchfield opet budi snažne emocije na najjednostavniji način, kroz priču o ljubavi, obitelji i prijateljstvu. Riječ je o još jednoj toploj i dirljivoj slikovnici koja uz očaravajuće ilustracije neće nikoga ostaviti ravnodušnim’, ističu iz Mozaika knjiga.

Datum objave: 22.07.2020.