Autor: CroExpress

Peti Susret Hrvatske Dijaspore Južne Amerike održat će se od 28. do 30. studenog u gradu Buenos Airesu, Argentina, s ciljem da se okupe glavne udruge i članovi Hrvatske Dijaspore ove regije.

Organizatori poručuju kako uživaju podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Argentini, Argentinsko-hrvatske industrijske i trgovačke komore ‘CACIC’ te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na ovom susretu, u društvu vrlo utjecajnih osoba u Hrvatskoj Dijaspori Južne Amerike, podijelit će sa svima koji dođu izložbene panele društveno-kulturološke tematike, kao što su identitet, hrvatska kultura u dijaspori, institucionalizam, jezik, programi za mlade te panele ekonomsko-trgovačke tematike, uvjeti i financiranja ulaganja u Hrvatsku, partnerski odnosi između hrvatskih i južnoameričkih tvrtki te općenito jačanje bilateralnih veza i veza unutar dijaspore. Osim toga, tu je i društveni program, Festival hrvatske glazbe i folklornog plesa u kulturnom centru ‘CCK’ nakon svečanog otvorenja događaja za publiku.

Datum objave: 19.09.2019.