Autor: CroExpress

Zbog iznadprosječnog uroda ove godine, dva milijuna kilograma ovog slasnog i omiljenog voća Europljana za dva tjedna mogli bi u potpunosti istrunuti.
Ministarstvo poljoprivrede ove otočne države jugoistočne Azije je pokrenulo vlastiti program pod nazivom ‘Metro Mango’ kako bi spasilo ovo tropsko voće od propasti.

Manila je od ponedjeljka preplavljena uličnim prodavačima manga. Raspon cijena – ovisno o kvaliteti – kreće se od 35 do 85 centi po kilogramu. Prema izjavi ministra poljoprivrede Manny Pinola, u prva tri sata programa već je prodano 15.000 kilograma manga.

Smatra se da je natprosječni urod povezan s klimatskim promjenama. Pinol okrivljuje vremenski fenomen El Niño za rani procvat i visoku proizvodnju manga. Osim toga, jedan dio ovog slasnog voća će se prodavati i u inozemstvu, u zemljama kao što su Japan, Južna Koreja, Dubai i Rusija.

Na međunarodnom tržištu, mango s Filipina je među najboljima u svijetu. Međutim, izvoz opada, a sve zbog straha od štetočina i kemijskih ostataka u plodovima.

Robin the salesman!

BUYERS SNAP UP 15-TONS
OF MANGOES IN 3 HOURS

Fifteen metric tons of fresh mangoes coming from all…Objavljuje MannyPiñolNedjelja, 9. lipnja 2019.

Datum objave: 10.06.2019.