Autor: CroExpress

Reprezentativac Hrvatske U-17 i nogometaš Stuttgarter Kickersa Luka Lucić preminuo je nakon teške prometne nesreće, potvrdio je Hrvatski nogometni savez.

Preminuo je u bolnici 12. kolovoza 2020. godine od ozljeda zadobivenih u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila dan ranije na željezničkoj pruzi u blizini Stuttgarta, u Eslingenu.

Njemački mediji pišu kako je 16-godišnji biciklist poginuo u naletu vlaka. Kretao se biciklističkom stazom, no na njega je na označenom prijelazu naletio vlak koji je prije udara dao signal nesretnom mladiću i kočio. Nitko od putnika nije ozlijeđen.

Po nesretnog mladića je potom stigao helikopter te ga prebacio u bolnicu, gdje ga ipak nisu uspjeli spasiti. 

Šesnaestogodišnji reprezentativac Luka Lucić rođen je 2003. godine u Njemačkoj te je sudjelovao u nekoliko aktivnosti hrvatskih mladih reprezentacija. Krajem 2019. godine pozvan je na zimski kamp, a u veljači 2020. godine na prijateljskom turniru u Španjolskoj upisao je prve nastupe za hrvatsku U-17 reprezentaciju.  

U ime svih djelatnika Hrvatskog nogometnog saveza te posebno u ime stožera U-17 reprezentacije, Hrvatski nogometni savez izrazio je duboku sućut njegovoj obitelji, prijateljima te suigračima zbog ovog nenadoknadivog gubitka. 

Datum objave: 12.08.2020.