Bit ćete iznenađeni, kakvu su strašnu dramu preživjeli Hrvati iz Augsburga na hitnom prijamu u ovom bavarskom gradu, a koja na sreću nije završila tragedijom.

‘U srijedu je mojoj supruzi Ivanki bilo jako loše i sin ju je odvezao obiteljskom liječniku na pregled. Pošto je već bilo prošlo 12 sati, liječnička ordinacija je bila zatvorena, pa je odlučio suprugu odvesti na Hitnu.

(Pazite, ovo se sve događa u Njemačkoj).

Dolazak na Hitnu u ovo korona vrijeme je jako kompliciran. Ljudi koji tu rade su u korona stresu, a nakupilo se i nekih kojima tu nije mjesto. Uglavnom, tad je počela prava tortura i drama.

Suprugu šalju dežurnom liječniku jer, kažu, Hitna prima samo životno ugrožene pacijente. Kad sin upozorava da mu je mama u izuzetno teškom stanju i da trpi strašne bolove, tada još i galame na nju “što se prenemažeš, čekaj tu”.

Dragocjeno vrijeme prolazi. Svaka sekunda je dragocjena i odlučujuća za moju suprugu jer je imala srčani udar. Svi znamo da se brzom intervencijom u tom slučaju mogu izbjeći trajne posljedice.

Ona je od bolova čupala kosu.

Nakon duljeg vremena, jedan je doktor ipak posumnjao da se radi o ozbiljnoj bolesti, kratko je pregledao, i tek tada ozbiljno počinju brinuti.

Brzom intervencijom ugrađuju joj dva stenta, i supruzi spašavaju život. Nakon dva dana na intenzivnoj, jučer je prebačena na normalni odjel i ide na bolje.

U svojim profesijama koje obavljamo, bez obzira na stres kojem smo izloženi, moramo pokazati malo više ljudskosti. Ne smijemo dozvoliti da nam virus udari u glavu, i da iz sebe izbacimo ono najbolje što svaki čovjek treba da ima, a to je ljudskost, kazao je o ovom nezaboravnom događaju potreseni Starčević.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.10.2020.